Sport

Hoogeveen zaterdag in tweede helft langs CSVC

HOOGEVEEN – Hoogeveen zaterdag blijft in het spoor van koploper ZZVV. Na een zeer matige eerste helft werd het laag geklasseerde CSVC alsnog met 3-0 verslagen. De laatste twee treffers vielen pas in de slotfase.

De beginfase van de wedstrijd was nog wel aardig van Hoogeveen-zijde. Sander van Veen en Kevin Kerssies waren beiden dichtbij de openingstreffer, maar vonden de uitstekende doelman Rogier Assen op hun pad. Daarna pakte het strijdplan van Herman Schonewille en Marlon Kruis volledig verkeerd uit. Afgesproken was om veelvuldig de lange bal te hanteren om zo de tegenstander te verrassen. Lange ballen kwamen er, maar ze kwamen stuk voor stuk niet aan. Het leidde gaandeweg tot steeds meer irritatie. De verdedigers keken de aanvallers verwijtend aan en andersom. De Coevorder laagvlieger bleef dan ook moeiteloos op de been, maar creëerde zelf ook niets.

Andere boeg

In de tweede helft gooide Hoogeveen het over een andere boeg. De eerste grote mogelijkheid was echter voor de gasten. Justin Regtop kreeg een vrije kopkans, maar timede verkeerd. Daarna werd Hoogeveen steeds dreigender via met name Kevin Kerssies en een afstandsschot van Marco Santing.
Uiteindelijk werd na een uur de ban gebroken. Met een prachtige dieptebal bediende de ingevallen Dylan Bezuyen Kevin Kerssies, die ondanks een strakke dekking toch een gaatje wist te vinden: 1-0.

Hoogeveen bleef hierna dominant, maar verzuimde verder afstand te nemen. Pas in de blessuretijd werd de wedstrijd definitief op slot gegooid. Na een prachtige pass van Twan Reinders speelde Marcel Linthorst zich goed vrij om de bal vervolgens fraai in het doel te werken. Een minuut later werd de vreugde nog verder vergroot toen Mart Pastoor tussen de ben van doelman Assen door zijn eerste treffer voor Hoogeveen zaterdag scoorde.

Bezuyen

“In de eerste helft hanteerden we veel te vaak de lange bal. Natuurlijk kan dat, maar het gebeurde veel te vaak. Daar verras je natuurlijk de tegenstander niet mee. Je moet ook een keer via het middenveld voetballen, maar dat lieten we in die fase na”, keek Dylan Bezuyen na afloop terug. “De tweede helft ging het beter. We komen op voorsprong en maken het in de blessuretijd goed af. Belangrijk is ook dat we achterin nauwelijks iets weggeven.”

De verdediger startte op de bank. “Vorige week zaterdag viel ik geblesseerd uit. Achteraf was het waarschijnlijk meer de schrik. Vorig seizoen heb ik veelvuldig met mijn hamstring gesukkeld en ik was bang dat het nu weer mis was. Het past ook een beetje bij de afgelopen jaren. Sinds mijn overstap uit de A-junioren blijf het kwakkelen qua blessures. Dinsdag heb ik tijdens de training rustig aan gedaan, maar donderdag kon ik weer volle bak trainen.”

Verslag, samenvatting + reacties: Gerjo Stegeman – Foto’s: Sylvan Kriekjes

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen