Sport

Hoogeveen wil droomstart vervolg geven tegen Hollandia

Een droomstart. Zo kan de competitiestart van Hoogeveen in de Hoofdklasse inmiddels wel genoemd worden. De ploeg van trainer Nico Haak is na vijf speelronden de verrassende koploper en staat zelfs al drie punten los. Na twee uitwedstrijden mag men zich zondag weer voor het thuispubliek tonen. Met Hollandia treft men een geduchte tegenstander.

De supporters hebben de laatste seizoenen in de Hoofdklasse nog vers in het geheugen. Telkens was het vechten tegen degradatie, die er vijf seizoenen geleden ook kwam. De rentree na vier seizoenen afwezigheid voelt op dit moment dan ook als een warm bad. De selectie is goed in balans en is nog lang niet uitgegroeid. Nico Haak benadrukt dan ook terecht dat het heerlijk werken is met deze spelersgroep.
Hij benadrukt ook dat het nog veel te vroeg is om een duidelijke doelstelling uit te spreken. Er moeten immers nog 25 wedstrijden worden gespeeld. Men gaat dan ook absoluut niet zweven en de spelers blijven kritisch. Zo sprak men na afloop van de 1-6 gewonnen wedstrijd van vorige week bij Be Quick 1887 over de slechtste wedstrijd van het seizoen. Het is goede houding en toont de gretigheid van deze spelersgroep. Mooie doelstelling zou ook kunnen zijn om nu eens de nul te houden achterin.
Interessant is ook om te zien hoe tegenstanders zich gaan instellen op Hoogeveen. Men was immers de grote onbekende, maar is nu een ploeg waar rekening mee gehouden wordt. Hoogeveen heeft echter meerdere wapens in het vuur. Nico Haak startte elke week nog met een andere opstelling, waardoor het voor tegenstanders niet echt voorspelbaar is. Ook tijdens de wedstrijd kan er door wissels voor een ommekeer gezorgd worden.
Net als Hoogeveen is Hollandia bezig aan haar 24e seizoen in de Hoofdklasse. De prestatiecurve is echter wel wat stabieler. Tussen 2011 en 2013 speelde de club uit Hoorn drie seizoenen in de toenmalige Topklasse.
De laatste drie seizoenen eindigde men telkens in de middenmoot (8e, 4e en 6e). Drie keer kon er in de Hoofdklasse een kampioenschap worden gevierd. De laatste dateert van tien jaar geleden. Trainer is Charles van Altena die bezig is aan zijn vierde seizoen.
Net als Hoogeveen beschikt Hollandia ook over een zaterdagtak. Dit team komt uit in de vierde klasse.
De tegenstander uit Hoorn won de eerste wedstrijd tegen Hoogland met 4-1. Daarna volgden echter drie nederlagen. Vorige week volgde het herstel en werd Silvolde met 2-0 verslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen