Hoogeveen wil Achilles 1894 op afstand houden

Na de competitiewedstrijd tegen MSC en de bekerwedstrijd tegen Alcides wacht zondag de derde Drentse tegenstander voor Hoogeveen. Achilles 1894 is de tegenstander. Voor aanvang van de competitie werden de Assenaren getipt als titelkandidaat. Feit is echter dat men inmiddels elf punten achterstaat op Hoogeveen.
Ondanks de nederlaag van vorige week bij ‘angstgegner’ MSC is Hoogeveen nog steeds de trotse koploper. Wel kruipen de achtervolgers weer dichterbij. Het geeft ook aan dat de ploegen in de Hoofdklasse erg aan elkaar gewaagd zijn. Elke week zijn er wel weer verrassende uitslagen en er wordt ook volop gescoord. Het publiek is dan ook vaak de grote winnaar.
Interessant is nu ook om te zien hoe Hoogeveen omgaat met schorsingen en blessures die eraan komen. Naast de geblesseerde Marco Hartman zal ook Andy Kreeft ontbreken na zijn rode kaart van vorige week. Gebleken is al dat dit met de brede selectie op te vangen valt, maar de wisselmogelijkheden worden nu natuurlijk wel minder.
Achilles-trainer Paul weerman kan daar volop over meepraten en is ervaringsdeskundige. Zijn selectie wordt geteisterd door blessures en veelal zijn het ook nog eens basisspelers. Het verklaart mede de moeizame seizoenstart. De verwachting is dan ook dat Achilles wel weer opkrabbelt. Aan Hoogeveen de taak om dat voorlopig te voorkomen.
Beide ploegen stonden in Hoogeveen veertien keer eerder tegenover elkaar. Hiervan won Hoogeveen zeven duels en trok Achilles vijf keer aan het langste eind. In het seizoen 2016-2017 stonden beide ploegen in de eerste klasse voor het laatst tegenover elkaar. Ondanks een vroege openingstreffer van Thomas Reinders werd er toen kansloos met 2-5 verloren.
De wedstrijd begint zondag om 14.00 uur.

Op de foto een fragment uit het seizoen 2016-2017. Foto: Gerjo Stegeman