Hoogeveen speelt cruciaal duel tegen Lutten

Hoogeveen – De kampioenskoorts loopt met nog drie wedstrijden te spelen verder op bij Hoogeveen. De supporters worden echt verwend, want zowel de zaterdag als de zondag zijn volop in de race om het kampioenschap. Hoogeveen zondag neemt het zondag om 14.00 uur in Leeuwarden op tegen FVC, terwijl Hoogeveen zaterdag Lutten ontvangt om 14.30 uur.

Het duel met Lutten is cruciaal. De tegenstander heeft namelijk een punt meer en een nederlaag zou dus betekenen dat het gat met nog twee wedstrijden te spelen vier punten bedraagt. Volgende week treft Hoogeveen BSVV, terwijl Tonego op de slotdag de tegenstander is. De ploeg uit Luttelgeest heeft op dit moment twee punten meer dan Hoogeveen.
Het is natuurlijk een knotsgekke competitie. Iets wat wel blijkt uit het feit dat vijf ploegen strijden om het kampioenschap. Van deze vijf ploegen zal aan het eind van de rit een ploeg helemaal met lege handen staan, aangezien er naast het kampioenschap maar drie plekken voor de nacompetitie zijn te bemachtigen.
Hoogeveen lijkt ook een kat met zeven levens. Een aantal keren leek men af te haken in de titelstrijd om vervolgens de concurrentie ook weer punten te zien morsen. De titeldroom werd zo steeds opnieuw leven ingeblazen. Het geloof in een titel is op dit moment groot en men zal er dan ook vol voor gaan.
Eerder dit seizoen verloor Hoogeveen met 3-1 van Lutten. Het was een middag waarin alles tegenzat voor Hoogeveen. Voor de wedstrijd ging er het nodige mis met de kleding, die zoek was geraakt. Hierdoor kon Hoogeveen niet aan de warming-up beginnen en begon de wedstrijd twintig minuten later. Uiteindelijk arriveerde de juiste kleding en moest de ploeg van Edward Sabandar aan een korte warming up beginnen. Tot overmaat van ramp keek men vervolgens na zeven minuten al tegen een 2-0 achterstand aan.
Alle drie treffers van Lutten werden gemaakt door Roy Strijker en dat maakt het duel van zaterdag extra bijzonder. De talentvolle spits, die dit seizoen al zeventien keer scoorde, maakt komende zomer immers de overstap naar Hoogeveen.

Op de foto een fragment uit de wedstrijd van eerder dit seizoen (Foto: Albert Stegeman).