Hoogeveen op jacht naar revanche in derby tegen Emmen

Hoogeveen: De teleurstelling was enorm afgelopen zondag bij Hoogeveen na de nederlaag bij Quick’20. Met twee nederlagen en één overwinning heeft de competitiestart dan ook niet gebracht wat er vooraf van werd verwacht. Het is nu vooral zaak om zo snel mogelijk stappen voorwaarts te zetten en te proberen in een flow te komen. Te beginnen zondag tegen Emmen in een derby die in ere is hersteld.

Als je dan toch een lichtpuntje moet noemen is dat het feit dat Hoogeveen zondag ondanks een 5-1 achterstand op jacht bleef gaan naar doelpunten. Bijna met succes, want de ploeg van Nico Haak kwam ver in de blessuretijd nog terug tot 5-4. Hoogeveen zal echter zorgvuldiger moeten zijn bij balbezit. In de drie eerste wedstrijden is gebleken dat men in de omschakeling zeer kwetsbaar is. Alcides strafte dat niet af, maar Alphense Boys en Quick’20 deden dat wel.

Tegenstander Emmen heeft net als Hoogeveen drie punten. De ‘vriendenploeg’, zoals Sander de Grote het omschreef, werd vorig seizoen kampioen in de eerste klasse. Een titel die niet uit kon blijven, want de roodwitten ‘schurkten’ de laatste jaren al regelmatig tegen promotie aan. Onder leiding van Hendrik Oosting is de club dan ook teruggekomen op het niveau waar men tot de entree van FC Emmen in het betaald voetbal speelde.

Tijdens de openingswedstrijd werd er met 0-4 verloren van HBS, maar het tweede duel tegen VOC werd met 3-4 gewonnen. Afgelopen zondag was Hollandia uiteindelijk met 1-2 te sterk. In totaal (de wedstrijden van voor 1985, de voorganger van FC Emmen, meegerekend) stonden ploegen 15 keer eerder tegenover elkaar in Hoogeveen. Hiervan won Hoogeveen er acht, speelde het vier keer gelijk en verloor het drie keer. De laatste keer was twee seizoenen geleden. In het kampioensjaar won Hoogeveen met 3-1.

Voor aanvang en na afloop van de wedstrijd zal er afscheid worden genomen van Shakki Mohamed, die onlangs besloot wegens privéredenen voorlopig te stoppen met voetballen. Shakki speelde vijf seizoenen voor Hoogeveen en kwam daarin tot 148 wedstrijden waarin hij 18 keer scoorde.

Tevens is er na afloop livemuziek in de kantine middels de Feest DJ’s Marcel & Erwin en een optreden van zanger Orlando. Daarnaast is er een grote verloting en een springkussen voor de kinderen.

De wedstrijd begint zondag om 14.00 uur. Hoogeveen zaterdag speelt een uitwedstrijd bij Klazienaveen. Deze wedstrijd begint zaterdag om 14.30 uur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de foto een fragment uit de laatste ontmoeting tegen Emmen met Shakki Mohamed in actie (Foto: Janet van der Weij)