Hoogeveen klaar voor bekerkraker tegen DOVO

HOOGEVEEN – Hoogeveen is weer terug in de landelijke KNVB Beker en daar is iedereen bij de blauwwitten natuurlijk enorm trots op. In het verleden leverde dit prachtige duels en bijzondere momenten op. Met het Veenendaalse DOVO treft men zaterdag thuis om 17.00 uur ook een aansprekende tegenstander. Een club met een rijk verleden, die op dit moment uitkomt in de Derde Divisie.

De laatste keer dat Hoogeveen actief was in de landelijke beker was in 2012. Toen draaide het eerste duel uit op een grote teleurstelling en werd er met 1-3 verloren van tweedeklasser DESO. Betere herinneringen bewaart Hoogeveen aan bijvoorbeeld de wedstrijd tegen streekgenoot FC Emmen en RBC Roosendaal. Tijdens dat laatste duel scoorde Pierre van Hooijdonk zijn eerste treffer in het betaalde voetbal.
Terugkijken is mooi, maar vooruitkijken ook. Hoogeveen is terug op de landelijke voetbalkaart na twee seizoenen in de top van de Hoofdklasse. Een trend die trainer Nico Haak natuurlijk wil doorzetten. Dat zal gebeuren met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar. Onervaren is de ploeg echter niet. Veel spelers hebben inmiddels de nodige wedstrijden in de Hoofdklasse achter hun naam staan. De vraag is natuurlijk hoe ver de ploeg is. De wedstrijd tegen buurman HZVV bood wat dat betreft wel voldoende perspectief.
Verdediger Kjelt Engbers is ook optimistisch. De buitenwacht ziet ons misschien als underdog tegen DOVO, maar zo zie ik het zelf niet. We moeten ons dan ook niet te bescheiden opstellen en gewoon gaan voor de overwinning. Dat laatste zou wat mij betreft ook geen stunt zijn.”
DOVO is een club met een rijke historie. De club werd meerdere keren kampioen op het (toen nog) hoogste amateurniveau. Tien jaar geleden degradeerde men echter naar de eerste klasse en verloor men de aansluiting met de top van het amateurvoetbal. Extra pijnlijk was dat de plaatselijke rivaal GVVV wel de stap naar de Tweede Divisie wist te maken. Intussen speelt DOVO in de Derde Divisie en gloort er weer hoop op een plaatselijke derby tegen de ‘blauwen’. Het afgebroken vorige seizoen beëindigde men op een vijftiende plaats. De ploeg wordt getraind door oud-prof Scott Calderwood.
De winnaar van dit duel speelt in de tweede kwalificatieronde thuis tegen de winnaar van DVS’33 Ermelo – Dongen.
Kaartverkoop en registratie verloopt via www.vvhoogeveen.nl.

Foto: Albert Stegeman