Sport

Hoogeveen en RKAVV bijna garantie voor spektakel

Voetballiefhebbers die van mooi voetbal houden, moeten zondag op het Bentinckspark zijn. Met RKAVV treft Hoogeveen één van de ploegen die het meest aantrekkelijke voetbal spelen. De heenwedstrijd in Leidschendam was eerder dit seizoen ook een waar spektakelstuk en eindigde toen in een 3-4 overwinning voor Hoogeveen.

Vorige week kon Hoogeveen door een groot aantal coronabesmettingen niet in actie komen. Het is dan ook afwachten hoe de ploeg van trainer Nico Haak er voor staat. In ieder geval wacht er een drukke week. Na RKAVV wacht woensdags de inhaalwedstrijd bij Emmen en zondags de kraker in Haren tegen Be Quick 1887. Het gaat te ver om het de week van de waarheid te noemen, maar cruciaal zou het nog wel eens kunnen zijn.
Zoals in de inleiding aangegeven treft Hoogeveen met RKAVV een aantrekkelijke tegenstander. Dat aantrekkelijk voetbal geen garantie is voor succes bewijst wel de zesde plek waar de ploeg van trainer Mauricio Ceccucci op staat. Vanaf het begin van het seizoen hebben de roodzwarten al te maken met veel blessures en dat is misschien mede een reden van de wisselende prestaties.
De gasten vieren dit jaar hun 100-jarig bestaan en spelen voor het tiende seizoen in de Hoofdklasse.
Eerder dit seizoen was het in Leidschendam dus zo’n wedstrijd waar je bij had moeten zijn. Hoogeveen kwam voor de rust op 1-3, waarna het in de tweede helft 3-3 werd. Vervolgens kreeg RKAVV de beste kansen, maar besliste Emil Bijlsma de wedstrijd in de blessuretijd in Hoogeveens voordeel (zie beelden hieronder).
In Hoogeveen stonden beide ploegen één keer tegenover elkaar. Dat was op 3 november 2019. Ook toen was het een aantrekkelijk duel, dat uiteindelijk eindigde in 2-2 (zie beelden hieronder).

Beide ploegen trappen zondag om 14.00 uur af.

De wedstrijd is ook live te volgen via Hoogeveen TV. De uitzending begint om 13.45 uur met een voorbeschouwing met beide trainers. ’s Avonds zijn er via Hoogeveen TV tevens een samenvatting en reacties van beide partijen te zien.

Hoogeveen TV kun je vinden via het YouTube-kanaal Hoogeveen TV. Hieronder de link naar de wedstrijd van zondag. Het is handig om je (gratis) te abonneren op Hoogeveen TV, zodat je meldingen kunt krijgen over bijvoorbeeld het moment waarop een uitzending begint of als er samenvattingen/reacties zijn geplaatst.

Hoogeveen zaterdag speelt ook een thuiswedstrijd. Het Coevorder CSVC is om 14.30 uur de tegenstander. Van dit duel zijn zaterdagavond de samenvatting en reacties te bekijken via Hoogeveen TV.

Foto: VV Hoogeveen/Martin van Dijk 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen