Hoofdklasser wint overtuigend tussenronde

Hoogeveen  – Hoogeveen zondag heeft zich alsnog vrij eenvoudig geplaatst voor de finale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. Na vier edities afwezig te zijn geweest kan men nu dus alsnog op jacht gaan naar de zesde toernooizege. De tussenronde woensdag leidde uiteindelijk niet tot problemen. Hoogeveen zaterdag begon goed met een overwinning, maar kon uiteindelijk niet in het spoor blijven van de zondagtak.

Hoogeveen zaterdag kwam aan het begin van de avond als eerste in actie. Tegenstander was Drenthina. Marcel Linthorst opende al snel de score, waarna er een weinig enerverend duel ontstond. Net als in de vorige rondes speelde Hoogeveen erg solide en gaf het nauwelijks iets weg. Ondanks een grote kans in de slotfase van Drenthina bleef de 1-0 dan ook op het scorebord.
Nadat Bergentheim met 3-2 won van Emmen stond de clash tussen Hoogeveen zaterdag en Hoogeveen zondag op het programma. Enerverend was het allemaal niet. Beide ploegen speelden afwachtend, maar uiteindelijk was het Björn Zwikker die de score opende namens de zondag. Daar bleef het ook bij. De zaterdag werd eigenlijk niet gevaarlijk, terwijl de zondag nog dichtbij een tweede treffer was.

FORSE STAP

Tegen Bergentheim zette Hoogeveen zondag meteen een forse stap richting de finale. Hoogeveen domineerde en Kjelt Engbers drukte met twee treffers zijn stempel op de wedstrijd. Daarna liep Hoogeveen via Björn Zwikker en Menno Heerkes nog verder weg. In de slotfase deed Bergentheim nog iets terug, maar verder dan 4-1 kwam het niet.
Bij Hoogeveen zaterdag was de pijp leeg. Tegen het nog puntloze Emmen kwam men al snel op de 2-0 achterstand. Zifyon Djababoe bracht de spanning nog wel terug, maar in de slotfase was het Emmen dat nog twee keer toesloeg.
Tegen Drenthina startte Hoogeveen zondag moeizaam en kwamen de Emmenaren via Mark Lubbers al snel op voorsprong. Daarna zette Jearl Margaritha met twee treffers echter al snel orde op zaken. Vervolgens liepen de blauwwitten via Tom Heerkes en twee treffers van Saber Hendriks uit naar een 5-1 zege.

FINALE EEN FEIT

Bergentheim greep vervolgens tegen Hoogeveen zaterdag de laatste strohalm door met 3-1 te winnen. Hierdoor moest Hoogeveen zondag tegen Emmen minimaal gelijkspelen om niet afhankelijk te zijn van de laatste wedstrijd. De finaleplek kwam echter geen moment in gevaar. Jearl Margaritha opende al snel de score en vervolgens kwam Hoogeveen nauwelijks in de problemen. Het slotakkoord namens Hoogeveen kwam vervolgens op naam van Björn Zwikker, waarna Emmen in de slotseconden ook nog een keer scoorde.

Zaterdag treft Hoogeveen zondag op de finaledag ASVB, Gramsbergen, Noordscheschut, Alcides en MSC.