Hollandscheveld ronde verder in de play-offs

Hollandscheveld – Na een goede tweede seizoenshelft en een uiteindelijke tweede plaats in de competitie, hebben de dames van Hollandscheveld zich weten te kwalificeren voor de play-offs voor promotie. Om te kunnen promoveren, moeten ze nog maximaal drie duels spelen, maar bij verlies is het seizoen direct voorbij. De eerste horde richting de tweede klasse is d’Olde veste. De ploeg uit Steenwijk kent een stabiel seizoen waarbij ze het hele seizoen al rond de 4e plek in de competitie staan, als ploeg scoren ze niet bijzonder veel maar tegelijkertijd hebben ze ook niet veel goals hoeven te incasseren. In dat opzicht beloofde het op voorhand al wel een interessant duel te worden. Want Hollandscheveld weet juist aan de lopende band te scoren, maar is achterin dan nog wel eens kwetsbaar. Het waren dus twee heel verschillende ploegen die tegenover elkaar stonden in het door Hollandscheveld met 3-2 gewonnen duel.

De wedstrijd begon veel belovend, want direct van de aftrap creëerde Hollandscheveld de kans op de 1-0. Helaas zat er geen vroege treffer voor de Oranje-Zwarte dames in, maar waren het de gasten die zes minuten later wel mochten juichen. En hoewel Hollandscheveld tweemaal dicht bij de gelijkmaker was, stond het in de 18e minuut al 0-2. Maar daar lag de ploeg van Henry Strijker niet wakker van, ze bleven de ene na de andere kans creëren en dat werd in de 21e minuut ook beloond met een goal van Mylenka Mol, die door Marion Nijeveen diep werd gestuurd. Diezelfde Marion ging 10 minuten later de fout in en leek de 1-3 te veroorzaken. In een ultieme poging om dit alsnog te voorkomen, trok ze aan de noodrem en haalde daarmee een doorgebroken speelster van d’Olde Veste onderuit. Hiervoor kreeg ze terecht een rode kaart, maar de stand bleef hierdoor wel 1-2. Met tien man werd Hollandscheveld eigenlijk alleen maar beter. Slechts een minuut na de rode kaart had Mylenka de gelijkmaker binnengeschoten en de assistgever, Ranoe Vos bracht Hollandscheveld vlak voor rust op voorsprong.

In de tweede helft was het vooral Hollandscheveld dat de aanval zocht en probeerde de voorsprong uit te breiden. Maar heel eerlijk de eerste 15 minuten waren niet bijzonder boeiend. Daar kwam in de 63e minuut verandering in, toen Milady van Dalen een vrije trap mocht nemen. Ze besloot om in een keer te schieten, want de bal lag dicht bij de zestien. Haar Schot belandde via de onderkant van de lat over de doellijn, maar stuiterde weer terug het veld in. Voor de mensen langs de kant was het duidelijk zichtbaar dat de bal over de lijn was en daarmee eigenlijk de 4-2 op het scorebord zou moeten verschijnen. Maar vanuit het standpunt van de scheidsrechter was niet te zien of er gescoord was en daarom moest Hollandscheveld accepteren dat de stand ongewijzigd bleef en uiteindelijk ook zou blijven. Met de 3-2 overwinning op zak zijn de dames weer een ronde dichterbij promotie, maar moeten nog steeds tweemaal weten te winnen om daadwerkelijk te promoveren. Verslag en foto: Remco Bos