Hollandscheveld neemt punten mee uit Sint Jansklooster

Hollandscheveld – Op deze koude zaterdag werd er afgereisd naar st Jansklooster, voor de eerste knock out ronde van de KNVB beker, De wedstrijd was er geen één om warm van te worden, maar de Hollandschevelders sleepten toch een 0-1 overwinning over de streep.

Al in de eerste minuut werd Hollandscheveld gevaarlijk. Het is Jeroen Everts die het eerste schot lost, maar deze gaat naast. VHK krijgt twee corners, maar uit beide corners komt geen gevaar. Maar na ruim 5 minuten spelen een schot van de thuisploeg die maar net voorlangs gaat. Dan gebeurt er weinig in het begin van deze wedstrijd en schiet Maykel Mol, na bijna een half uur spelen, de bal naar voren en bereikt hij Merlijn Odink. Merlijn zet voor, maar er is geen enkele speler van Hollandscheveld die eraan komt, Wel volgt er een corner. De bal komt goed voor, de keeper van VHK laat de bal los en Jeroen Everts profiteert hier prima van en werkt de bal over de lijn 0-1. Niet lang daarna een schot van Danny Mol, maar hij schiet in de handen van de keeper. VHK weer gevaarlijk, maar de kopbal gaat over. Hollandscheveld krijgt dan een vrije trap mee. Robin Bijl achter de bal met een mooi schot, maar de keeper tikt de bal achter. Net voor rust een forse overtreding op Bo Blokzijl, maar gelukkig kan hij verder.

Na rust zet VHK druk en dit resulteert in een schot dat naast gaat en VHK voetbalt vooral op de helft van Hollandscheveld. In de 55e minuut een grote kans voor Hollandscheveld. Merlijn Odink speelt twee man uit en gaat op de doelman van VHK af, deze komt goed uit en redt. Trainer John Kikkert wisselt dan twee keer, Kevin Span en Brian Okken komen binnen de lijnen. Jeroen Everts geeft een prima voorzet op de ingevallen Brian Okken, maar die is uit balans en zijn schot gaat ver over. Aan de andere kant een schot op de lat van de thuisploeg. Achterin een vrije trap voor Hollandscheveld. Maykel Mol met een lange bal op Robin Bijl, maar die laat de bal te ver van zijn voet stuiteren en dus prooi voor de keeper. Dan een miscommunicatie achterin bij Hollandscheveld. De handen van de verdedigers gaan in de lucht voor buitenspel, maar er komt nog een speler achter weg. Gelukkig is Lennard Vos alert en komt uit en werkt weg. VHK blijft op jacht naar een doelpunt. Een schot voorlangs en een kopbal in handen van Lennard Vos. Het is Brian Okken die de 0-2 had kunnen maken, hij gaat alleen op de keeper af, maar zijn schot is niet overtuigend genoeg en zo wordt het dus nog even billen knijpen. De laatste minuten is het alles of niets bij VHK. Een redding van Lennard Vos, Devlin Hartman die de bal voor de lijn weg haalt, een kopbal net naast en Kevin Span die weg kopt. Dan klinkt het eindsignaal en is Hollandscheveld een ronde verder in de beker. Verslag en foto : Jessica Mol