Hollandscheveld moet punten delen met ZZVV

Hollandscheveld – Zaterdag werden de ruggen weer gerecht en was Hollandscheveld er gebrand op om de punten in eigen huis te houden. Maar binnen 5 minuten zakte de moed alweer een beetje in de schoenen bij de supporters. Lennard Vos kreeg wederom een penalty tegen en deze werd feilloos binnen geschoten.

Nog geen drie minuten later komt de thuisploeg nog goed weg wanneer ZZVV ver over schiet. Maar binnen een kwartier staat Hollandscheveld al tegen een 0-2 achterstand aan te kijken. De bal wordt door de Zuidwoldenaren in de verre hoek geschoten. Maar gelukkig blijven de mannen van trainer John Kikkert voetballen en krijgen ze een vrije trap mee op de middenlijn. Thom Koopman brengt de bal in en ZZVV werkt weg, maar de bal komt terecht bij Merlijn Odink en hij schiet met een fraaie volley de 1-2 binnen. Roy strijker kopt even later in de handen van de keeper en op slag van rust wordt Jeroen Everts naar de grond gewerkt door twee spelers van ZZVV. Roy Strijker meld zich voor de vrije trap en hij raakt hem prima en de keeper van ZZVV heeft alle moeite met deze bal, maar werkt hem over het doel.

Na rust een pass van Merlin Odink op Jeroen Everts, zijn schot wordt van richting veranderd en de keeper werkt de bal met moeite tot een corner. Hier komt niets uit, maar ZZVV krijgt de bal niet weg. Jan Hagen krijgt een grote kans, Hij glijd de bal richting het doel, maar de keeper werkt weg met zijn benen. In de 55e minuut moet Danny Mol het veld geblesseerd verlaten en komt Devlin Hartman hem vervangen. In de 67e minuut een prachtige aanval van Hollandscheveld en Robin Bijl bereikt Mathijs Snippe en hij zet beide ploegen weer op gelijke hoogte 2-2. Twee minuten later wederom Mathijs Snippe oog in oog met de keeper, maar nu schiet hij recht op de keeper. Maar de druk van de thuisploeg houd aan. Een kopbal van Mathijs Snippe gaat net over en dan de grootste kans voor de thuisploeg. Merlijn legt de bal terug op Roy Strijker, maar hij schiet over. Invaller Brian Okken schiet net naast en een kopbal van Roy strijker gaat net over. Maar de bal wil er niet in… dan kruipt Hollandscheveld door het oog van de naald wanneer ZZVV in de laatste seconde op de paal schiet. Dus de punten werden deze middag verdeeld over de beide ploegen. Volgende week speelt vv Hollandscheveld om 15.00 uur bij koploper Achilles 1894. foto en verslag : Jessica Mol