HODO  verliest van Raptim en eindigt dit seizoen als nummer zes

Deze zondag wordt de laatste competitiewedstrijd van seizoen 2023-2024 voor de mannen van Ed Laagland gespeeld tegen de kampioen van de derde klasse C: Raptim. Om 14:00 wordt er onder leiding van scheidsrechter Berends de wedstrijd gestart op sportpark Klinkenvlier te Coevorden. HODO zal ook na deze wedstrijd de zesde plaats in de competitie  behouden. Voor een aantal spelers zal het  ook de laatste wedstrijd zijn in het zwart-wit.

Eerste helft

Na het startsignaal van scheidserechter Berends begint de wedstrijd rustig en zijn beide teams aan het aftasten. HODO doet dan ook zeker niet onder voor de kampioen. De eerste grote kans is voor de mannen uit Hollandscheveld maar komt in de handen van keeper de  Groot.

Na 27 minuten spelen wordt voor de eerste keer het net gevonden door de aanval van Raptim maar deze wordt afgekeurd wegens buitenspel. Net voor rust is het Sander Danes die nog een grote kans had, helaas bleeft de stand 0-0.

Tweede helft

HODO kwam na de thee goed uit de kleedkamer en lieten een goed spel zien. Keeper Jari Hooijer had een aantal prima reddingen, Damian Strijker werkte een aantal gevaarlijke ballen goed weg en John Boer had een belangrijke rol op het middenveld. Na een dik uur kwam Sander Danes vrij op de keeper af maar werd tegen gehouden door een verdediger van Raptim middels een overtreding wat een penalty opleverde voor HODO. Danes neemt de bal zelf en brengt de score op 0-1. Nog geen zes minuten later weet Raptim de score op 1-1 te brengen. Na het doelpunt had Ricardo Benjamins de grootste kans op 1-2, een fantastische loopactie van de middenlijn werdt door Raptim-keeper Kay de Groot gestopt en hij voorkwam hiermee een tegendoelpunt. Na een overtreding van HODO aan de zijlijn scoort Julian Ekkelenkamp de 2-1 voor Raptim. De bal kwam ver in de linkerhoek en was hierdoor onhoudbaar voor keeper Jari Hooijer. Dit is dan ook de eindstand van de laatste wedstrijd van dit seizoen. De topscoorder van dit seizoen komt wel uit Hollandscheveld Sander Danes wist maar liefst negentien keer het net te vinden.

Nu het seizoen is afgelopen is beginnen er weer andere activiteiten op sportpark het Hoge bos. Op 1 juni worden er maar liefst 8 bekerfinales gespeeld in Hollandscheveld!

Man van de wedstrijd: John Boer.