HODO krijgt te weinig tegen CEC.

CEC-HODO was wederom een wedstrijd met verschillende belangen, de thuisclub staat op een keurige 3e plaats op de ranglijst en is nog volop verwikkeld in de strijd om een periodetitel. Volgende week kan CEC in een rechtstreeks duel met concurrent Gieten op eigen kracht een periode pakken. HODO is officieel gedegradeerd en de ploeg van trainer André Blom zal zijn best doen om de 2 resterende wedstrijden met een goed resultaat af te sluiten.

Onder zomerse omstandigheden werd op sportpark De Runde het startsein voor de wedstrijd gegeven door scheidsrechter Leistra, die na afloop van de wedstrijd kon terugzien op een uitstekend gefloten duel.
HODO begon goed aan de wedstrijd en de eerste kans was ook voor de Hollandschevelders, een goede aanval via Julian Pol werd door Patrick Timmerman op het CEC doel geschoten, maar keeper Gerben Springer was het eindstation van deze aanval. In de tegenaanval kon Marcel Pol op prima wijze redding brengen op een CEC doelpoging. De wedstrijd was in evenwicht, van het verschil op de ranglijst was weinig te merken en met een 0-0 ruststand gingen beide ploegen naar de thee in de kleedkamers. Na rust was het in de 52e minuut CEC dat op voorsprong kwam, het was Martin Kingma die slap verdedigen van HODO afstrafte. Na de 1-0 kreeg CEC ook de kans om de 2e treffer aan te tekenen, een makkelijk gegeven strafschop werd echter door HODO doelman Marcel Pol gekeerd. HODO bleef dus in de wedstrijd en gezien het wedstrijdbeeld verdiende HODO ook zeker een punt, grootste kans op de gelijkmaker had Patrick Timmerman. De spits kreeg een gigantische kans na een goede voorzet van Timon Smeding. Het schot van Timmerman vloog via de lat over het CEC doel en zo ontsnapte CEC aan de gelijkmaker. Ook een goede vrije trap van Jorn Smit zeilde bijna nog in het doel nadat de bal door iedereen was gemist. De 1-0 stand bleef op het scorebord staan en daarmee kreeg HODO te weinig, het was bewonderenswaardig dat de spelers, ondanks de degradatie bleven knokken voor een goed resultaat.
HODO speelt aanstaande zondag tegen titelkandidaat Dalen. De ploeg uit Dalen bewees zichzelf dit weekend echter een bijzonder slechte dienst door de thuiswedstrijd tegen Weerdinge te verliezen. Nu kan Dalen in de wedstrijd tegen HODO nog wel kampioen worden door van HODO te winnen, maar Dalen is dan wel afhankelijk van puntenverlies van Dalfsen. Ongetwijfeld zullen vele toeschouwers de wedstrijd HODO-Dalen komen bekijken. Traditiegetrouw is de laatste thuiswedstrijd in de competitie een groot spektakel bij HODO, de Vrienden van HODO pakken weer groots uit met live muziek, kinderactiviteiten en natuurlijk een hapje en een drankje. Aanvang van deze voorjaarskraker op sportpark ’t Hoge Bos is 14.00 uur.
Man van de wedstrijd: Marcel Pol.