Het Vette Baarsje plaatst zich wederom voor het NK!

Hoogeveen – Afgelopen zaterdag vond de finale voor clubteams plaats. Het gaat hier om clubs die zijn aangesloten bij de hengelsportfederatie Oost-Nederland. Ook het Vette Baarsje heeft zich weten te plaatsen voor deze finale waarin gestreden werd tegen 3 andere teams van 15 deelnemers; de hengelsport uit Zwolle, Ons Genoegen uit Hengelo en Ons Belang uit Zutphen.

Onder zeer fraaie weersomstandigheden werd er gevist aan het Beukerskanaal tussen Giethoorn en Steenwijk. Dit water is zeer bekend onder wedstrijdvissers  en er worden met regelmaat grote wedstrijden georganiseerd. Met circa 60 deelnemers werd er gevist in 4 vakken waarin doormiddel van loting is bepaald  wie welke stek mag bevissen. Na het startsein werden al snel de eerste vissen gevangen, maar bij de meeste vissers was dit binnen een uur afgelopen.  De rest van de wedstrijd liet de witvis zich nog maar moeilijk vangen en moest men het doen met enkele baarsjes en schele pos die qua gewicht weinig zoden aan de dijk zetten door het geringe formaat van deze visjes. Een enkeling wist een grote brasem te vangen of zelfs meerdere! Dat dit een uitzondering was bleek wel uit de wedstrijduitslagen, de vangsten waren over het algemeen matig tot slecht.

In vak A wist Anno Mulderij goede zaken te doen door de winst op zijn naam te schrijven met dik 2 kilo vis. Ook Peter de Lange behaalde het maximale resulaat in vak B door met ruim 4 kilo vis glansrijk de winst te pakken. In vak D was het Jaco Zoon die zijn stek goed wist te benutten een een 3e plaats pakte met ruim 3,6 kilo. In dat zelfde vak deden ook Gerjan Pol en Erik Balduk een duit in het zakje, beide met ruim 2,3 kilo. Bij de prijsuitreiking bleek dat de hengelsport Zwolle met slechts 5 punten verschil het kampioenschap van Oost-Nederland heeft behaald. Overigens, bleek dat de nederlaag die Zwolle leed tegen het Vette Baarsje in de finale van 2016, bij Zwolle nog een spreekwoordelijke  grote open wond te zijn. Het Vette Baarsje pakte in deze moeilijke visserij knap een 2e plaats gevolgd door Ons Genoegen uit Hengelo (3e) en Ons Belang uit Zutphen (4e). Met een  2e plaats is het Vette Baarsje voor de 2e keer in 3 jaar (!) geplaatst voor het NK voor clubteams. Deze finale wordt gevist op 26 oktober aan de Lage Vaart bij Almere waarin tegen de winaars van de andere federaties wordt gestreden om het landskampioenschap. Het beloofd een spannende en zware strijd te worden.