Henk Jansen wint eerste viswedstrijd na vakantie

Hoogeveen –  De eerste viswedstrijd na een vakantie periode voor de vissers, heeft  Het Vette Baarsje, de wedstrijd uitgezet aan het Zwinderskanaal.

Loting

Onder prima weersomstandigheden vond de loting plaats aan het water. De vissers waren van mening dat de omstandigheden er heel goed uitzagen om vis te vangen. Een strak water met een lichte stroming gaf veel kansen. Na de loting gingen alle vissers na hun gelote plaatst. Na het opbouwen werd al gezegd dat er nog geen vis een levensteken had laten zien. Normaal zie je vis boven in het water of je ziet op enkele plaatsten belletjes na boven komen ten teken dat de vis voedsel aan het zoeken is in de bodem etc.

Wedstrijd

Na het start signaal om 11.00 uur bleek al snel dat de vis, mogelijk ook nog vakantie tijd had. De aanbeten bleven zeer matig. Na het eindsignaal om 15.00 uur bleek dat er zelfs vissers bij waren die geen enkele vis gevangen had. Winnaar Henk Jansen wist met enkele grote vissen de wedstrijd te winnen met 3490 gram. Tweede Wietse bakker 2750 gram. Derde Henk Giethoorn 2610 gram . Vierde Freek Snippe 2360 gram. Vijfde Albert Smid 2280 gram.

Wilt u ook meedoen aan wedstrijden of meer informatie over vissen? Neem dan een kijkje op de volgende website van Het Vette Baarsje