Sport

Handbal dames weer in de winning mood

Hoogeveen – De eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar voor de Kwiek dames stond gepland op 12 januari. E&O heeft nog geen punten  weten te behalen deze competitie. Op papier dus een gemakkelijke wedstrijd, maar de uitwedstrijd verliep moeizaam waardoor de pot nog niet gewonnen was.

Vanaf het begin stond de verdediging bij Kwiek weer als vanouds. De tegenpartij werd goed vast gepakt en hadden hierdoor moeite om tot schieten te komen. De aanval liep helaas wat minder soepel, waardoor de dames van Kwiek zelf ook slecht tot scoren kwamen. Kwiek had een aantal mooie onderscheppingen waarbij Ellen Bakker vier keer achtereen tot scoren kwam. De beginfase ging gelijk op en dat resulteerde in een 8-5 ruststand. 

De Kwiek dames hadden moeite met het lagere tempo van de tegenstander en daardoor lukte het niet de voorsprong te vergroten. Niet alleen de dekking stond als een huis, keepster Daniëlle Bodegraven had veel mooie reddingen en stopte zelfs een zeven meter! In de aanval werd er goed op druk gespeeld, waardoor Loes Geurts mooi vrij kwam en de bal netjes twee keer in het doel gooide. Na vier wedstrijden weten de dames van Kwiek weer de punten in Hoogeveen te houden en winnen met 17-11 van E&O. 

Volgende week spelen de Kwiek dames om 13:30 uur tegen HV Actief in Klazienaveen, waarbij de vorige wedstrijd uitliep op een gelijk spel. foto: Ellen Bakker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen