HAC 63 atleten actief in het zuiden van het land

Breda – Voor drie Hac 63 atleten, Iris Vellting, Dave Mulderij en Wouter de Roo, stond afgelopen zondag de masterboscross in Breda op het programma.Dit is een van de gezelligste bikkelcross in het zuiden van het land. Gezellige sfeer en een leuke route in het bos.

De heren Mulderij en De Roo zaten al vroeg in de auto en reden naar het zuiden van het land. Iris Velting kwam later want ze moest pas aan het einde van de middag hardlopen.

Wouter doet mee aan het nationaal crosscircuit. Deze bestaat uit totaal 5 wedstrijden met daarbij een eindklassement. De wedstrijd in Breda is de 4e wedstrijd van het circuit. Hij heeft er voor gekozen om zijn verjaardag niet te vieren maar mee te doen met deze wedstrijd. De net 16 jarige Wouter kwam als 16e over de finish van de totaal 45 heren jongens B. Hij moest een afstand van 4,9 km afleggen met een gemiddelde snelheid van ruim 17 km/h rende hij door de bossen. Wouter loopt liever in mul zand en heuveltjes dit was vandaag niet aan de orde het parcour was vlak . Hij kan terug kijken op een goede wedstrijd hij weet zich goed staande te houden tussen de JB heren. Hij is nu eerste jaars en de rest van de groep heren is een jaar ouder zijn.
Direct nadat Wouter over de finish kwam was het de beurt aan Dave Mulderij. Dave was een goede voetballer en is sinds augustus lid geworden van HAC 63. Hij krijgt ook training in het MILA team onder leiding van Jan ten Cate en Tom van Tellingen. Dave kwam uit bij de jongens A hij moest een afstand van 7,1 km afleggen. Hij deed sterk mee en versnelde sterk de 2e ronde. Uiteindelijk kwam hij als 11e (vd 24) over de finish in een tijd van 24.17 met een gemiddelde snelheid van ruim 17 km/h. Hij was dik tevreden. Gezien zijn korte ervaring qua lopen verwachten we, in de toekomst, nog veel van hem.
Pas aan het einde van de middag kwam Iris Velting in actie. Ze kwam uit op de korte cross dames. Ze moest een afstand van 2,6 km lopen. Het was een sterk dames deelnemers veld. De groep was niet al te groot, totaal deden er 24 vrouwen mee. Ze had een snelle start en kon het tempo goed vasthouden. Ze kon de hele wedstrijd goed pushen. Op het einde kwam ze net tekort om de eindsprint aan te gaan. Maar ze was tevreden met de 11e plaats. Haar tijd was 9.22 en haar gemiddelde snelheid was net onder de 17 km/h.

We krijgen nog veel te zien van deze toppers!

 

Tekst: Gerko de Roo
Foto: Dave Mulderij en gemaakt door Gerko de Roo