Goede tweede helft zorgt voor winst HHV

Na de eerste twee wedstrijden gewonnen te hebben, kortom vier behaalde punten, reisde de Plus Cappendijck formatie afgelopen zaterdag af naar Elburg. Elburg had bij aanvang van de wedstrijd twee punten.

door Corneel Kikkert

In de aanval startten Arjan Schuring, Jarno Hein, Janique zomer en Mandy Scheuring. In de verdediging begonnen Fabian Smit, Corneel Kikkert, Sanne Schiphof en Rian de Boer die de afwezige Lisa Pekel verving.

HHV begon niet goed aan de wedstrijd. Elburg maakte de eerste twee doelpunten, waarna HHV tot scoren kwam. Beide ploegen gingen gelijk op. HHV was niet scherp en werd te vaak verrast door slimme ballen van de tegenstander. Met een achterstand van 11-8 zochten de Hollandschevelders de kleedkamer op.

Coach Gerben Koens attendeerde zijn ploeg er op dat het vak van Sanne Schiphof meer moest spelen op de dames door in de twee twee te komen. Daarnaast was het belangrijk dat de rust bewaard werd en goede kansen afgemaakt moesten werden.

HHV begon de tweede helft voortvarend. Al snel kwam het tot een gelijke stand van 12-12, waarna het gelijk op bleef gaan. In het laatste gedeelte van de wedstrijd nam HHV het voortouw en bouwde een voorsprong op. Hierdoor sloot het team uit Hollandscheveld af met een uitslag van 20-24. HHV blijft hierdoor bovenaan staan met 1 punt los van DTG en Udiros. Komende wedstrijden zal het van belang zijn dat Hollandschevelders scherp blijven en weten te winnen om mee te blijven strijden om het kampioenschap in de tweede klasse c.

HHV 2 wist helaas niet te winnen en keerde met een uitslag van 16-13 zonder punten terug .

Volgende week spelen beide teams thuis tegen Rood Wit. Het tweede begint om 13:25 uur. Aansluitend speelt het eerste.