Sport

Goed debuut voor jeugd Sidokwan op internationaal taekwondo toernooi

Gladbach, Duitsland: De nieuwe lichting van Sidokwan stond zaterdag op het internationale Munster Detmold Cup op de mat. In Duitsland is hoofdcontact bij de jeugd toegestaan en vecht je met blauwe band in de A-klasse. Team Sidokwan vecht regelmatig in Duitsland om hier ervaring op te doen. Coach Jari dekker: ‘dit toernooi is een leerzame ervaring voor onze jeugdspelers. Voor het eerst vochten ze met hoofdcontact en is het niveau in Duitsland best wel hoog. Prestaties waren goed maar natuurlijk zijn er verbeter punten, waar wij de nodige aandacht aan besteden.’

Inas bengrad, Delano Zuidema en Miguel Molenaar behaalden goud in hun Klasse. Bengrad won de halve finale Tegen Yanaz met 12 tegen 10 en de finale van Torun met 22 tegen 10. Delano Zuidema won zijn eerste A-klasse partij in de aspiranten klasse tot 37 kg. De halve finale verliep wat stroef voor Delano, hij won met 5 tegen 3, maar in de finale was hij hij top. Ondanks Delano niet veel naar het hoofd schopte raakte hij het lichaam met sterke draaitechnieken. Delano was zaterdag de sterkste en won met 21 tegen 2 de finale.

Miguel Molenaar vocht samen met Robin Westerlaan in de aspiranten klasse tot 35 kg. Zowel Miguel en Robin wonnen tot twee maal toe totdat ze elkaar in de finale tegen kwamen. De strijd ging gelijk op maar Miguel was in de laatste ronde de sterkste en won de partij met 10 tegen 6. Goud voor Miguel en zilver voor Robin. Zilver was er ook voor Senior Kevin Prent, die de finale in de laatste seconde verloor van Jonker, Almelo.

Maaike Smit raakte tot driemaal toe het hoofd van Kloosterman die bij de laatste trap acht tellen rust kreeg maar kreeg geen punten op het scorebord. Maaike verloor de finale met 0 tegen 2. Damian Van Duivenbode startte zaterdag goed door te winnen van Celik met 19 tegen 17 maar de finalist Mirzae was te sterk voor Damian en verloor met ruim punten verschil. Brons werd behaald door Lieke Heling, Maurice Hof, Brian Prent. Djayden Zuidema bleef zaterdag buiten de prijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen