Sport

Geslaagd DAN examen voor Sidokwan

Lent –  Nog nooit eerder heeft Sidokwan zeven kandidaten voorgedragen voor het nationale Dan examen. Allen slaagden zaterdag voor hen graduatie. 

Peter Boertien en Cees van der Kooij hebben samen met Chris Stuivenberg een intensief trainingsprogramma opgesteld waarbij ieder zich optimaal kon voorbereiden. Boertien: ‘Belangrijk is het om veel  trainingsuren te maken en daarom werd er elke week drie maal getraind en op zaterdag specifieke aandacht besteed aan de examenstof. Het is belangrijk dat je laat zien of je de band waardig bent. Twee maal per jaar laten we ons bijscholen door grootmeesters in Nederland die ons continu wijzen op de details. Landelijk wordt er ook specifiek voor het Dan examen getraind. Zaterdag heeft iedereen met volle overtuiging laten zien dan ze de examenstof beheersen en hadden we als begeleiders een goed gevoel over het resultaat.’

De Taekwondobond Nederland nam ’s morgens de examens af voor tweede Dan en hoger. Dit gebeurde op vijf velden  met op elk veld 3 examinatoren.  Anna Bonimbie (16 jaar) slaagde voor haar derde Dan. Henderico  Kleine (28 jaar)  slaagde voor zijn tweede Dan en Chris Kloppenberg (13 jaar) voor de tweede Poom. Poom is hetzelfde als een Dan graad, maar de DAN graduatie mag pas gedragen worden vanaf 15 jaar. Zowel Anna en Chris zijn de jongste telgen van Sidokwan met een hoge graduatie. Roelof Zantingh (43 jaar), Kim Kloppenberg (16 jaar) en Damian van Duivenbode (15 jaar) slaagden ’s middags voor de eerste Dan en Sharon Scholtens (14 jaar) voor eerste Poom.

Zaterdag was Zantingh de oudste Sidokwanner en vond het maar een zwaar examen: ‘Ik heb ook de eerste Dan karate maar voor dit Dan examen moest ik wel iets meer doen. Conditioneel had ik het best zwaar maar ik wist dat mijn technieken goed waren. Naast de hulde voor de trainers komt de hulde ook toe aan de partners die ook een flinke bijdrage aan dit succes hebben geleverd.’ Vrijdag 28 december worden de kandidaten gehuldigd op de jaarafsluiting van Sidokwan in sporthal Valkenlaan.

Grote opkomst examenweek Sidokwan

Afgelopen week heeft Sidokwan haar examens afgenomen in de Dojang aan de Trompstraat. Woensdag mochten de hogere banddragers  en donderdag de lage banddragers hun kunsten laten zien. De vaste setjes werden gedemonstreerd en de juryleden gaven via de app hun waardering.

Sidokwan heeft een eigen examen app die gemaakt is door Peter Boertien. Sidokwan is één van de weinige clubs met een digitaal examen registratie systeem. De kandidaten krijgen naast hun diploma en band nu ook een rapportage van hun prestaties. In totaal kwamen 36 kandidaten op voor het examen, 30 slaagden en 6 moeten herexamen doen.  Uitslag geslaagden examenkandidaten:Rood-zware band: Darnell leepel en Monique Averesch. Blauw-rode band: Lieke Heling. Blauwe band: Robin Westerlaan. Groen-blauwe band: Hendrik Zomer. Groene band: Manar Chaara,  Badr Bengrad, Jeremy Xu, Floris Venema, Rick Locht, Djayden Zuidema en Tristan Schipper. Geel-groene band: Maria Abrozić, Ismaël De Lima, Nathan De Lima, Noëlle Renardus, Alex van Dalen, Nathalie Pekel, Ilse Schipper, Sem Koopman en Jelle van Dijk. Gele band: Max Kruize, Brian Koekoek, Robin Picauly, Mick Wiekema, Maureen Smit en Eva Reinders. Wit-gele band: Leona Oosterhuis, Ezra Boele en Mike Hollenberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen