Genomineerden voor het Sportgala Drenthe bekend

Op 5 april 2022 in het Atlas Theater in Emmen zal traditioneel de beste sportman, sportvrouw, sportploeg en het sporttalent van Drenthe worden gekozen. 2021 heeft, ondanks de coronacrisis en de beperkingen in de sport, genoeg sportprestaties opgeleverd om in iedere categorie een terechte winnaar te kiezen.

Drenthe is trots op haar (top)sporters en het Sportgala is dé gelegenheid om deze sporters in het zonnetje te zetten. Daarnaast is de breedtesport belangrijk in Drenthe en spelen de sportverenigingen een belangrijke maatschappelijke rol in de gemeenschap. Het is in veel gevallen het kloppend hart van sport en bewegen, maar vooral ook van het sociale leven van de inwoners. Beide hebben de afgelopen twee jaar een enorm moeilijke tijd beleefd. Het werd niet gemakkelijker om te blijven sporten en bewegen op recreatief niveau en ook topsport evenementen hadden te maken met beperkende maatregelen. Toch hebben we in 2021 mooie sportmomenten gekend. Drentse topsporters hebben mooie prestaties neergezet. En Drentse verenigingen hebben hun veerkracht laten zien.

Genomineerden uit Hoogeveen:
De volgende sporters mogen de gemeente Hoogeveen vertegenwoordigen op het Sportgala Drenthe. Zij zijn in de verschillende categorieën uitgekozen tot sporter van het jaar 2021 in de gemeente Hoogeveen:

Sporttalent: Tiamo van der Veen (zwemsport)
Sportvrouw: Dominique Dingshoff (zwemsport)
Sportman: Stefan van de Belt (schietsport)
Sportploeg: ZPC Hoogeveen (zwemsport)

Genomineerden uit De Wolden:
Sporttalent: Esmee Mulder (zwemsport)
Sportvrouw: Britt Roos (atletiek)
Sportman: Daan Boverhof (biketrial)
Sportploeg: TC Suthwalda (tennis)

Stem op uw favoriet:
Begin maart zullen de genomineerden gepresenteerd worden op de website www.sportgaladrenthe.nl. De stembussen zijn vervolgens drie dagen geopend om het Drentse publiek de kans te geven hun favoriet te kiezen.