Gehavend sc Elim weet nacompetitie te bereiken

Elim – Was het vorige week bijna zeker dat sc Elim in de tombola van de nacompetitie zou verdwijnen dan was het na dit weekend wel 100% zeker. Er werd namelijk door een gehavend, maar vooral jeugdig team volop voor de winst gestreden. Dat de winst niet werd behaald was aan het eind van de wedstrijd een vast staand feit, echter door verlies van de directe concurrenten Klazienaveen en Dedemsvaart krijgt sc Elim nog een toetje te verwerken. Volgende week mag het aantreden in een thuiswedstrijd tegen het Friese Drogeham, die een periode in de 4de klasse C veilig wisten te stellen.

Twijfelachtig doelpunt
In de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen werd er gestart met de reguliere bankzitters en met aanvullingen uit de 2de en 3de selectie, dit alles na een onthutsende pot voetbal afgelopen week tegen de Weide. In de beginfase kregen de bezoekers enkele kansjes maar H. Talen en D. Bouwmeester kregen de bal niet in de goal. Het was aanvoerder M. Schra, die alleenstaand voor de keeper van dichtbij halverwege de eerste helft de 0-1 binnen tikte. Achteraf wel de discussie of hij niet buitenspel stond maar scheidsrechter H. Broer wilde van geen wijken weten. Een corner werd door Y. Lier hoog overgeschoten in de tuin van de buurman en hoofdsponsor G. Huisman. Een vrije trap na een handsbal van Elim werd in een vreemde variant door de Rouveners genomen maar enige oefening bleek nog noodzakelijk want de uitvoering was een stuk minder.

Geen strafschop
Een te laat uitgekomen Kattenberg haalde T. Bos neer in het zestien meter gebied maar scheidsrechter H. Broer zag geen aanleiding om de bal op de stip te leggen. G. Visscher maakte van afstand de 0-2 met een schot vrij in de rechter bovenhoek en T. Bos maakte de stand vlak voor de rust wat dragelijker voor de thuisploeg door de 1-2 te scoren. Hij wist namelijk de bal er tussen weg te pikken bij verdediger M. Tiemens en keeper D. Kattenberg die elkaar niet goed begrepen. Een charge op de benen van middenvelder R. Koekoek vlak voor rust werd niet bestraft met de eerste gele kaart in deze overigens sportieve wedstrijd.

Aanvoerder D. Doldersum
In de rust bleef aanvoerder W. Boertien achter in de kleedkamer vanwege een lichte blessure. Zijn aanvoerdersband werd overgenomen door D. Doldersum, die daar mee trots als een pauw door het veld paradeerde. Direct kreeg Rouveen een corner te nemen die door keeper G. Lunenborg uitstekend werd gered. De opvolgende corner werd door D. Bouwmeester naast gekopt. Het was verdediger G. Kikkert die deze middag zijn eerste gele kaart mocht pakken net buiten het zestien metergebied. Uit deze vrije trap bracht keeper G. Lunenborg weer eens een geweldige redding en ook invaller L. Fidom wist de bal ternauwernood uit de rebound van de lijn te halen.

Keeper Lunenborg op zijn best
Een kwartier later moest S. Doldersum dat nogmaals doen nadat keeper Lunenborg 2 eerdere reddingen had gedaan en zo bleef Elim in de race voor een puntje. T. Bos was kort bij zijn tweede doelpunt maar onbaatzuchtig als hij is, gaf hij de bal aan een teamgenoot die het vervolgens verknalde. Trainer J.W. Talsma zette vervolgens 3 wissels in voor de moegestreden gasten. Het was T. Harink, die alleenstaand voor de keeper makkelijk de 1-3 liet noteren na een snelle uitval. In de slotfase vielen nog 2 doelpunten waarvan 1 voor de gasten en een zeer fraaie goal uit de draai van T. Bos (2-4). Bij het sluiten van de markt was het D. Diphoorn die nog een onnodige prent kreeg waar eigenlijk geen vuiltje aan de lucht was. Vandaag weer geen punten, maar wel uiteindelijk nacompetitie voor sc Elim, waarmee het zichzelf beloonde door niet rechtstreeks te degraderen. Komt dus allen volgende week onze club van rood en wit steunen in het vervolg van deze competitie.

Wedstrijdverloop.
sc Elim – sc Rouveen 2-4 (1-2).
Scoreverloop: 19’ M. Schra 0-1, 36’ G. Visscher 0-2, 40’ T. Bos 1-2, 80’ T. Harink 1-3, 82’2-3 T. Bos
en 87’ 2-4 J. Kooiker.

Scheidsrechter: H. Broer uit Steenwijk.