Geen verrassingen tijdens 1e ronde AH Offerein Bokaal

Hoogeveen: De zevende editie van de AH Offerein Bokaal kende een geslaagde eerste ronde. Er heerste een gezellige sfeer rond het veld en in de kantines van de organiserende verenigingen Hoogeveen en HZVV. Op het veld bleven grote verrassingen uit. De wedstrijd tussen Hoogeveen zaterdag en Dedemsvaart was een waar spektakelstuk en eindigde in 4-3. Dinsdagavond gaat het toernooi verder, waarna vrijdagavond de finaleronde op het programma staat.

Favorieten maken geen fout

Ruinerwold en Germanicus troffen elkaar afgelopen seizoen nog in de tweede klasse en stonden ook nu in Hoogeveen tegenover elkaar. Na een 1-2 ruststand in het voordeel van Germanicus trokken de Coevordenaren met 1-4 aan het langste eind. De ploeg van trainer Eric Prins treft in de strijd om een finaleplek dinsdagavond Hoogeveen zondag.

De naar de Hoofdklasse gepromoveerde Hoogeveners lieten er tegen derdeklasser WKE’16 geen gras over groeien. In het eerste half uur hielden de Emmenaren nog knap stand, maar na negentig minuten stonden er dubbele cijfers op het scorebord: 11-0. Tijdens de voorgaande edities struikelde Hoogeveen telkens bijna tegen respectievelijk Ruinen, Ruinerwold en Dedemsvaart. Na vier jaar wil men nu eindelijk de AH Offerein Bokaal weer eens winnen en men toonde zich dan ook vanaf het begin gretig.

Freeweelend
HZVV ging de laatste jaren freewheelend naar de finale en wonnen de laatste vier edities van het toernooi. Deze keer ging het niet zo eenvoudig. Tweedeklasser SC Erica bood goed weerstand en kwam in de eerste helft verrassend op een 0-1 voorsprong. Vlak daarna scoorde HZVV de gelijkmaker. In de tweede helft moesten de Ericanen toch nog met 3-1 het hoofd buigen.
HZVV treft op de weg naar de finale dinsdagavond Hoogeveen zaterdag. Laatstgenoemde ploeg trof tweedeklasser Dedemsvaart. Beide ploegen maakten er een waar spektakelstuk van. Na een uur spelen stonden de Hoogeveners met 3-1 voor, maar in de slotminuut maakte Dilan van Bree gelijk. In de blessuretijd besliste de van Lutten overgekomen Roy Strijker alsnog de wedstrijd in Hoogeveens voordeel.

Programma dinsdag:
Dinsdagavond gaat het toernooi verder met een aantal mooie affiches. De meest uit het oog springende is die tussen Hoogeveen zondag en Germanicus. Een echter klassieker. Dit duel begint om 20.15 uur. Gelijktijdig trappen HZVV en Hoogeveen zaterdag af in een ‘mini-stadsderby’. Om  18.30 uur worden ook twee wedstrijden gespeeld. WKE’16 en SC Erica treffen elkaar dan bij Hoogeveen in een zuidoosthoekderby en bij HZVV kruizen Ruinerwold en Dedemsvaart de degens met elkaar.

Vrijdagavond wordt de finaleronde gespeeld. Om 19.00 uur worden er dan drie wedstrijden gespeeld om de 3e t/m 8e plaats. Om 20.45 uur wordt er afgetrapt voor de grote finale.