Sport

Eredivisie ZPC Hoogeveen in eigen bad sfeerloos

Hoogeveen – Door de corona wordt ook het wedstrijd zwemmen erg sfeerloos en dat ondervond de ploeg van ZPC zaterdag in eigen bad.  Waar normaal deze eredivisie wedstrijd vooraf gegaan wordt door een lunch en speech, waarna er in het bad de YELL wordt geschreeuwd, was dat nu allemaal niet aan de orde.

Geen schreeuwen, roepen of aanmoedigen, geen publiek, minder jury dan normaal en de coaches gescheiden van de ploeg. Bij deze ploeg eveneens de 18 jaar en ouder apart in een andere ruimte en waar we normaal met vier teams zwemmen, was het nu alleen de Dinkel uit Denekamp.

Dit jaar was het de opzet om in de eredivisie te zwemmen met andere clubs dan de drie waar ZPC de laatste jaren altijd mee heeft gezwommen. Achttien teams zitten in deze eredivisie waaronder Amsterdam, Eindhoven, Den Haag, Amersfoort, Veenendaal, Rotterdam enz. Hoogeveen is de enige ploeg uit het Noorden die in deze hoogste competitie deelneemt. Helaas door de corona is het niet mogelijk om met meerdere clubs te zwemmen, omdat de anderhalve meter regel gehandhaafd dient te worden. Dit lukte in “de Dolfijn” prima en het fijne daar is, dat we twee baden hebben en zo makkelijk een scheiding konden aanbrengen tussen de beide clubs en de achttien-jarigen.

De wedstrijd verliep verder prima, al is het ontbreken van de sfeer niet echt bevorderlijk voor de prestaties, geen opzwepende toejuichingen of een YELL aan het begin van een estafette. De ploeg won deze thuiswedstrijd wel van de Dinkel en na zondag zal het duidelijk zijn of we ons kunnen handhaven tussen al deze grote ploegen. De jongste zwemmers waren vandaag weer heel goed en zwommen de ene na de andere p.r. op de klokken. Zonder iemand te kort te doen waren het Carlijn Gruppen en Almyra Santing die bij de 200m vrije slag dikke p.r.’s neerzetten. Bij de 50m vlinderslag waren dit Jasmijn Sterken en Maud Dokter die beide in een hele mooie stijl naar een p.r. zwommen.

De allerjongsten, de Ned Kampioenen van vorig weekend, Dachèn Haayer, Sofie Vos, Joy ten Hoove en Esmee van der Tuuk, die lieten zien dat hard zwemmen niet eenmalig was en vandaag voor de punten zorgden in mooie tijden. Bij de jongens 400m vrije slag waren het de gebroeders Heederik die er een hele mooie strijd van maakten en beiden een dik p.r. zwommen waarbij de jongste van de twee Quinn met 4.08.78 een nieuw Drents record noteerde. De jongens groep bij ZPC is goed vertegenwoordigd met hele sterke zwemmers, die allemaal op alle slagen goed uit de voeten kunnen en vandaag dus veel punten bij elkaar zwommen. Was het Tiamo van der Veen op de 50m vlinderslag samen met Flynn Peeks, bij de 200m vrije slag was het Olivier Wilbers die samen met Tiamo naar nieuwe tijden zwommen en daar de punten pakten. Daar heeft ZPC verder nog Cai Mink, Ruben Westerneng en Luc Kerpels die hier heel goed in mee kunnen komen en beide dicht in de buurt van de punten zwemmers, met voor allemaal een dikke p.r. op de 200m vrije slag. Bij de dames en heren de bekende namen en die doen wat ze moeten doen in zo’n wedstrijd. Was het vorig jaar nog dat deze groep heel veel moesten zwemmen, dat heeft de KNZB terug gebracht naar drie afstanden, waarbij de dames nog een estafette hadden.

Al met al een redelijke ronde waarin vooral de jongere zwemmers het betere werk lieten zien, misschien zijn zij nog niet zo gevoelig voor sfeer dan de oudere zwemmers, die dit keer niet bij het wedstrijd bad konden zitten en dus weinig meekregen. Nu maar afwachten wat de tijd gaat brengen en hopen dat wij in ieder geval kunnen blijven zwemmen en dan vooral trainen, want een tweede Lock down wordt wel erg lastig.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen