Elko wint van ROG (Groningen) na een spannend duel

In de eerste wedstrijd na de zomerstop werd door Elko goede zaken gedaan door meteen te winnen van een bekende en sterke concurrent. In Elim mocht Elko aantreden tegen ROG uit Groningen en in een spannende gelijkopgaande wedstrijd werd er door de thuisploeg aan het langste eind getrokken. Er werd gewonnen met een stand van 21 – 18.

Door Peter Kroezen

Na vorig seizoen verdienstelijk te promoveren mag Elko nu ook op het veld laten zien wat het waard is in de tweede klasse. Met een nieuwe trainer voor de spelersgroep in de persoon van Johan van Tilburg en een ietwat gewijzigde samenstelling van de groep werd in een korte voorbereiding een basis neergezet die het hele seizoen uitgebouwd zal worden tot een vertrouwd spel waarin de Elkoërs zullen spelen.

De eerste wedstrijd op het programma was die tegen ROG uit Groningen, een bekende tegenstander waar Elko in de tweede klasse van de zaal ook al tegen gespeeld had. In het zaalseizoen werd tweemaal verloren van de Groningers, dus het was voor Elko duidelijk dat er hard gewerkt zou moeten worden om de winst binnen te halen.

Met een voorbereidingstijd van slechts twee weken, het aanleren van een nieuw speelsysteem en het voor het eerst in deze samenstelling in het veld staan had Elko alles behalve een bekende en vertrouwde start. Deze factoren zorgden er in ieder geval in het begin van de wedstrijd voor dat de spelers wat moeite hadden elkaar te vinden. Ondanks dat in het begin van de wedstrijd het spel wat onwennig leek wist Elko wel goed uit de startblokken te komen. Een voorsprong van twee punten werd gepakt en hoe meer er naar de rust toegewerkt werd hoe duidelijker het werd dat de vroege voorsprong erg belangrijk was. ROG was gretig en speelde een goed korfbalspel, maar de Elkoërs hielden het hoofd koel, waardoor er de eerste helft over en weer gescoord werd. Er werd gerust met een stand van slechts één punt voorsprong in het voordeel van de Elkoërs.

In de rust benadrukte trainer/coach van Tilburg dat dit een wedstrijd zou zijn die tot het eind spannend zou blijven. De Elkoërs kregen dan ook een duidelijke boodschap: gefocust blijven tot de laatste minuut en als de stand gelijk op bleef gaan de wedstrijd gecontroleerd uitspelen.

In de tweede helft veranderde het wedstrijdbeeld niet, beide ploegen bleven zeer aan elkaar gewaagd en scores vielen over en weer. In de slotminuten was het de vroege voorsprong in de wedstrijd die de Elkoërs het grip op de wedstrijd opleverde. Met nog vijf minuten op de klok en twee punten voorsprong voor Elko zetten de gasten nog eenmaal alles op alles om dichterbij te komen en de wedstrijd naar zich toe te trekken. De Elkoërs lieten zich echter niet van de wijs brengen en door enkele gecontroleerd opgezette aanvallen werd de wedstrijd op slot gegooid en floot scheidsrechter Smit af bij een stand van 21-18.

Een goed begin voor Elko die hiermee laat zien dat het over de nodige veerkracht en kwaliteit beschikt om tegen een goed spelend ROG toch de bovenliggende partij te zijn. Volgende week zal blijken of Elko deze goede lijn vast kan houden. Op 15 september zal de hoofdmacht van Elko op bezoek gaan bij Regio ’72 in Vaassen.