Elko sluit het jaar af met verdiende thuiszege

ELIM – Het vlaggenschip van Elko speelde afgelopen zaterdag de laatste competitiewedstrijd van 2019 tegen Hellas’63 uit Nunspeet. In een boeiend eerste half uur ontliepen beide ploegen elkaar weinig. Dit resulteerde in een doelpuntenfestijn waarin stuivertje wisselen centraal stond. Bij rust hielden beide teams elkaar in evenwicht: 14-14. Na rust slaagde Elko er in aanvallend het rendement vast te houden waarvoor het rijkelijk beloond werd. Vanaf 16-16 liep de thuisploeg uit naar 21-17. Vanaf dit moment speelde Elko frivool en gedisciplineerd naar het eindsignaal. Hierdoor kon Elko de tweede zege van het seizoen bijschrijven: 28-24.

Door Michel Otten

Elko kende voorafgaand aan speelronde 4 een goede start in poule 2C. Er werden 3 punten behaald na de onderlinge ontmoetingen met Elburg, Devinco en Zwart-Wit. Ditmaal namen de Elkoërs het op tegen Hellas’63 uit Nunspeet. De gasten behaalden één overwinning tegen Elburg. Een belangrijk duel voor Elko waarin het kon aansluiten bij de subtop of terug kon vallen in de onderste regionen van de ranglijst. Het was ook de eerste wedstrijd voor de nieuwe hoofdcoach Bert Snijder, die het trainerschap overnam van Johan van Tilburg.

Elko opende de score in het duel voor eigen publiek. Het was Hellas’63 dat een sterkere beginfase kende. Via 1-3 werd het 3-5 waarna de Elimmers zich terug knokten tot 5-5. Kenmerkend was het hoge tempo waarin de doelpunten door de korf vielen bij beide ploegen. Elko haalde aanvallend en hoog rendement alleen de thuisploeg was niet secuur genoeg in het verdedigingswerk. Dit gaf de gasten de mogelijkheid om uit te lopen naar 11-13. Hierop had de formatie van trainer/coach Bert Snijder een veerkrachtig antwoord waardoor er gerust werd bij 14-14.

Na rust slaagde Elko er in om het rendement vast te houden en verdedigend minder fouten te maken. Het vertrouwen op een goed resultaat nam toe binnen bij de Elimmers. Vanaf 16-16 namen de Elkoërs het voortouw waardoor het zichzelf aan de goede kant van de score korfbalde. Via 18-16 werd het 21-17 waarna de marge behouden bleef bij 23-19. Een time-out werd gebruikt om de laatste puntjes op de i te zetten en de overwinning veilig te stellen. Hellas’63 dat dapper weerstand bood, kwam in de resterende tijd niet meer in aanmerking voor enig resultaat. Elko sloot de wedstrijd winnend af: 28-24.

Een belangrijke zege voor de Elko dat de 3e positie in het klassement deelt met Devinco uit Deventer. De eerstvolgende wedstrijd spelen de Elkoërs op 11 januari in Enschede. Het gaat op bezoek bij koploper DOS-WK, dat twee punten meer heeft dan Elko. Voor nu wenst het vlaggenschip de supporters fijne feestdagen en een gezellige jaarwisseling.