Elim wint voor de tweede maal het Prent Dorpentoernooi.

Tijdens en na deze derde editie was iedereen het er al snel over eens. Opnieuw was er een geslaagd Prent Dorpentoernooi waarin alle aspecten van voetbal en support in te vinden waren. Nog meer toeschouwers dan in 2017, een nieuwe topscoorder, ondanks de droogte, toch nog fijn bespeelbare velden en een sportief karakter vulden het toernooi met voldoening voor alle teams en aanwezigen. Dat er een winnaar uit voort kwam die de beker al eens mocht hooghouden, was voor iedereen wel te accepteren.

Sc Elim won met een summiere 1-0 overwinning van vv Hollandscheveld. Op het sportpark van sv HODO was het voor, tijdens én na de wedstrijden een gezellig finale-feest. Het weer liet de aanwezigen nog even twijfelen over de korte of lange broek, maar het had geen invloed op de gezellige, sportieve sfeer.
Hoofdsponsor Prent had al voor aanvang van deze derde uitvoering, de toekomst verzekert van nogmaals drie jaar Prent Dorpentoernooi. De commissie kan met de ervaring van deze en de vorige jaren, bouwen aan een zekere toekomst van dit voetbal spektakel. Spelen op alle sportparken van de vijf organiserende verenigingen, gratis toegang en leuke derby`s. Genoeg ingrediënten om als basis te dienen voor de komende competitie. De organisatie dankt dan ook alle verenigingen, suppporters, scheidsrechters én de sponsoren voor een geslaagd voetbalfeest. Op naar 2019!

Tiendeveen – Lutten, 3-3
Een wedstrijd waar het met name nog ging om de financiële premie. De nummer zeven van het Prent Dorpentoernooi ontvangt namelijk nog € 150,00. Eindigen als laatste betekend toch vijftig euro minder. Beide teams wilden in ieder geval wel strijden voor de eer, gezien het aantal goals. Dat het spel wellicht niet altijd oogstrelend was, had wellicht ook te maken met een tekort aan conditie. Niet voor niets is dit toernooi voor de trainers een ideale graadmeter waar de spelers staan, zo vlak na de vakantie. Nadat in de reguliere tijd een 3-3 eindstand was bereikt, had het toernooi voor de derde maal een strafschoppen serie nodig om een winnaar aan te wijzen. Scheidsrechter Schulte mocht tenslotte Lutten noteren als winnaar en zo eindigde het zwart-wit op een zevende plaats. Tiendeveen sloot de eindrankschikking van deze derde editie Prent Dorpentoernooi.

HODO – Pesse, 3-1
HODO kwam binnen de vijf minuten al op een 1-0 voorsprong toen Dave Padding met een gelukje de bal voor zijn voeten kreeg en uithaalde. Pesse liet het hier niet bij zitten en zette HODO gelijk goed onder druk. Maar tot grote kansen leide dit allemaal echter niet. Pesse werd vooral gevaarlijk uit vrije trappen waarbij Fifle Abrahams de bal elke keer rond het vijf meter gebied gooide en de spitsen van Pesse in kwamen lopen. Hier kwamen echter geen doelpunten uit.
Waar de 1-1 in de lucht hing was het echter HODO dat op een 2-0 voorsprong kwam. Geklungel in de verdediging zorgde ervoor dat Patrick Timmerman de bal kon oppikken en panklaar voor Dave Padding legde die niet twijfelde en uithaalde waardoor, tegen de verhouding in, de 2-0 kon worden genoteerd. De laatste tien minuten kwamen beide ploegen niet echt meer tot echte kansen.
De tweede helft begon gelijk goed voor HODO. Patrick Dekker stormde aan de rechter kant door en gaf de bal aan Dave Padding, die met een vlammend schot de keeper passeerde. HODO bracht ook daarna het betere van het spel met een aantal gevaarlijke kansen.
Tegelijkertijd gaf de defensie in het centrum steeds meer ruimte weg, waardoor ook Pesse een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Marcel Pol kwam. Het kon dan ook niet uitblijven of Pesse moest hiervan profiteren. Dat deed in de 80e minuut Dennis van Wijk, die de 3-1 maakte.
Pesse ging op zoek naar nog meer goals en kwam met steeds meer druk op de HODO defensie, maar kwam ondanks een aantal goede kansen in de laatste tien minuten niet meer tot scoren. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 3-1 eindstand. Pesse noteerde zodoende een zesde en HODO een vijfde eindnotering in het Prent Dorpentoernooi. Overigens had HODO ook nog de topscoorder van het toernooi in de gelederen. Dave Padding had na afloop van het toernooi vijf goals laten noteren en ontving uit handen van Jaap Prent de bijbehorende premie.

Noordscheschut – SCN, 6-0
Noordscheschut overklast SCN bij het Prent Dorpentoernooi.
SCN en Noordscheschut moesten zaterdag uitmaken wie er derde zou worden in het Prent Dorpentoernooi, editie 2018. SCN startte furieus tegen eersteklasser Noordscheschut, wat na de eerste twintig minuten al resulteerde in twee grote kansen voor de mannen in Nieuwlande. Bram Volkerts kreeg de grootste kans op 1-0 maar miste jammerlijk voor het doel van Noordscheschut.
Misschien hierdoor dat Schut wakker werd en voelde dat het toch niet zo makkelijk ging als misschien vooraf werd gedacht. Na dertig minuten moest een aanvaller worden tegen gehouden door Mark Boertien wat door scheidsrechter Lubberts werd gezien als een overtreding. Net buiten de 16 trapte Melvin Mol onberispelijk de 0-1 binnen in de rechterbovenhoek van het doel van SCN.
De enige spits die nog wat voor gevaar kon zorgen in het doelgebied van Noordscheschut was SCN-er Bram Volkerts die de 1-1 kort voor rust op de schoen had., Hij zag zijn afstandsschot over het doel gaan. Noordscheschut stelde kort voor rust orde op zaken met een doelpunt van Reinald Vos door een fout in de verdediging van SCN, zodat Vos vrij eenvoudig de 0-2 binnen kon schieten.
In de tweede helft werd het klasse verschil steeds duidelijker en kwam Noordscheschut met goed combinatiespel vaker in het doelgebied van SCN. Bjorn Schonewille maakte de 0-3 en Melvin Mol de 0-4. Dit was tevens de stand na 60 minuten waarna SCN moest gaan oppassen dat het niet werd weggespeeld door de blauw-witten.
Wederom was het Bjorn Schonewille die na een afgemeten voorzet de 0-5 binnen kopte, dwars door de verdediging van SCN. Joey Kikkert maakte het verschil helemaal duidelijk door de 0-6 vrij eenvoudig met een afgemeten afstandsschot in de linkerhoek van het vijandelijk doel binnen te schieten. Daarmee was de nummer drie van het toernooi bekend en kunnen beide ploegen zich opmaken voor de start van het komende seizoen.

Elim – Hollandscheveld, 1-0
Elim terechte winnaar Prent Dorpentoernooi.
Op sportpark `t Hoge Bos was speelde zaterdag 18 augustus 2018 de finale dag van het Prent Dorpentoernooi waarbij, Elim tegen Hollandscheveld streed om de eerste plaats in dit toernooi. Elim ging vanaf het eerste fluitsignaal volle bak op de aanval, Hollandscheveld werd gelijk onder druk gezet en dit resulteerde in een slordige eerste 5 minuten van de wedstrijd.
Hollandscheveld kreeg uiteindelijk een beetje controle over de wedstrijd, maar kreeg bij vlagen te maken met zeer snelle counters van Elim`s zijde. Met Jarno Prijs in de voorhoede wist men zeer veelvuldig de achterlijn te halen.
Na een kwartier spelen kreeg Hollandscheveld een kleine kans via spits Robin Sikken, maar hij stuitte op doelman Alex Padding. In de 36e minuut kreeg Elim een corner na een goede verdedigende actie van Danny Mol die de bal net naast kon tikken. Helaas voor Hollandscheveld werd uit de corner de bal alsnog tegen het net gewerkt middels een knappe kopbal van Elim aanvoerder Youri Benjamins.
Bij Hollandscheveld gaven ze niet op en ging men via de ingevallen en snelle Hans Zomer op zoek naar de gelijkmaker. Meerdere malen snelde hij er goed langs, maar de eindpass werd elke keer onderschept door de verdediging van Elim.
Na rust werden er aan beide zijden wat wissels toegepast en kregen de van vakantie terug gekeerde spelers ook hun speelminuten in de benen. Elim ging op zoek naar de 2-0, maar dacht hier een beetje te makkelijk over. Een aantal afstand schoten hadden niet de goede richting en gingen ver naast of over.
Jarno Prijs en Mike Doldersum kwamen meerdere keren oog in oog met goalie Lennard Vos die in deze situaties super sterk stond te keepen en elke keer als winnaar uit de strijd kwam. Hollandscheveld probeerde het wel, maar kwam niet verder dan een aantal afstand schoten die net naast of over gingen en voorzetten die geblokt werden. Na 90 minuten floot scheidsrechter Broekman voor het einde en zo is Elim voor de tweede keer op rij de winnaar van het Prent dorpentoernooi.

Verslagen: Klaas Veldhuis
Foto`s onze Hollandscheveld fotograaf: Marcel Uiterwijk