Eerste overwinning van het seizoen voor Hollandscheveld

Hollandscheveld – Afgelopen zaterdag stond het duel tegen FC Wolvega op het programma voor de dames van Hollandscheveld. Om zich goed voor te bereiden op deze wedstrijd tegen werd er een midweekse oefenwedstrijd ingelast tegen Bruchterveld. Dat dat nodig was bewees de wedstrijd tegen Genemuiden waarin de dames van Hollandscheveld met maar liefst 9-1 ten ondergingen. Het was nu aan de dames om te laten zien dat de extra inzet omgezet word in winst tegen Wolvega, een team dat slechts 3 punten meer heeft dan Hollandscheveld.

De eerste helft begon goed met een uitbraak van Elleke Snippe, zij wist na een solo actie de keepster van Wolvega in de korte hoek te passeren. Maar helaas zag zij haar poging door de paal gekeerd worden. Deze poging was een voorbode voor de rest van de wedstrijd. Gedurende de eerste helft wist Hollandscheveld grote kansen te creëren, maar het ontbrak de dames telkens aan beetje geluk. Nadat eerder Elleke de bal op de paal wist te schieten wist Denise Bremer de bal op de lat te schieten en rolde een schot van Sabrina van Nuil net voor het doel langs. Het was niet zo dat Wolvega niets van zich liet zien, ook zij wisten regelmatig een gevaarlijke aanval op te zetten. Maar keer op keer werden zij opgevangen door een sterk keepende Kaili Su. Zij gooide haarzelf een aantal keer met gevaar voor lijf en leden voor de bal en wist zodoende een doelpunt van Wolvega te voorkomen.

De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde. Hollandscheveld kwam wederom tot de betere kansen, maar had het vizier niet op scherp. De ene na de andere kans verdween naast of over het doel. En in andere gevallen stond de keepster van Wolvega hinderlijk in de weg, zij wist soms de meest onmogelijke ballen alsnog te keren waardoor er na ruim een uur spelen nog steeds niet was gescoord. En als de duivel er mee speelde kwam Wolvega vervolgens op voorsprong door een eigen doelpunt.  Dit motiveerde Hollandscheveld echter nog meer om vol op de aanval te gaan. In de 78e minuut kwam dan eindelijk dat beetje geluk waar de dames naar op zoek waren. Hollandscheveld kreeg namelijk een strafschop toebedeeld nadat er hands werd geconstateerd in het zestienmetergebied. Marjolein Korenhof wist deze kans te verzilveren en zodoende kwam Hollandscheveld om een verdiende 1-1. In de laatste minuut wist Sabrina nog eenmaal de bal voor het doel te slingeren, waar de ingevallen Shanya Koster de bal net niet in het doel wist te krijgen. Gelukkig voor Hollandscheveld viel de bal vervolgens voor de voeten van Elleke waardoor de dames de eerste overwinning van het seizoen wisten te boeken. Foto en verslag: Remco Bos