Sport

Eerste echte wedstrijd brengt mooie tijden op de klok.

Hoogeveen – Bij de “Long Course Challenge 2020”in Hengelo waar de Nederlandse top aanwezig was hebben vijf zwemmers van ZPC Hoogeveen gezwommen.Een wedstrijd in het 50m bad van Hengelo was voor de top van Nederland de gelegenheid om eens te kijken waar ze stonden na de gedwongen pauze i.v.m. corona.

Voor ZPC Hoogeveen hadden niet veel zwemmers zich aangemeld omdat er limieten gesteld werden en er gedacht werd dat de deelname vanuit Nederland en het buitenland groot zou zijn.

Per sessie mochten er 100 zwemmers starten en dat was over 10 afstanden per ochtend niet heel veel.

Maar de opkomst viel tegen, dus hadden meer zwemmers kunnen deelnemen, maar het startgeld was hoog (€10,-) per start.

Voor ZPC zijn Charlotte Wilbers, Maik Huser, Owen Peeks, Mirthe Schenkel en Alinda Dingshoff gestart.

De wedstrijd was over drie dagen, woensdag, donderdag en vrijdag, met in de ochtend de series, waarna in de middag voor de beste zestien de A- en B finale volgden.

Charlotte Wilbers, Mirthe Schenkel en Maik Huser zwommen woensdagochtend en deden dit naar behoren.

Charlotte zwom op de 100m vrije slag en de 400m wisselslag twee keer op haar p.r. en Maik Huser bleef daar net boven op de 100m schoolslag maar behaalde daar de A-finale.

Mirthe Schenkel had het iets moeilijker maar zij plaatste zich wel voor de A-finale van de middag.

Charlotte had deze finales afgezegd, voor haar stond in de middag de 1500m vrije slag op het programma, deze werd rechtstreeks als finale gezwommen.

Voor deze 1500m kwam ook Owen Peeks naar Hengelo, zijn trainster wilde graag dat hij deze afstand nog een keer in een 50m bad ging zwemmen,

Veel gemist, de NK lange afstanden en de NK-senioren en daardoor niet vaak zo’n 1500m kunnen zwemmen

Zelf zag hij het niet zo zitten omdat ZPC maar vijf i.p.v. tien keer in de week traint dit i.v.m de corona en de onzekerheid over de wedstrijden.

Maar zowel voor Charlotte als Owen kwamen er dikke persoonlijke records op de klokken, voor Owen was zijn tijd van 16.28.47 een nieuw Drents record en grote verbetering van zijn p.r. met zeven seconden.

Maik Huser startte in de A finale 100m schoolslag en ging daar naar een hele mooie tijd van 1.07.95 en werd hier vijfde.

Mirthe zwom wel twee seconden sneller dan haar tijd in de ochtend, maar was niet tevreden over, ze was graag wat sneller geweest.

Donderdag was het alleen Alinda Dingshoff die de 100m vlinderslag zwom en deed dat niet onverdienstelijk.

In de ochtend plaatste ze zich met 1.02.38 voor de A-finale en in deze finale ging ze naar een mooi p.r. van 1.01.64, een nieuw Drents record en eindigde ze als zesde.

Vrijdag kwamen vier zwemmers aan de start, daar was het Charlotte Wilbers die zich op de 400m vrije slag plaatste voor de A finale en in deze A-finale zwom zij naar een mooie nieuwe tijd van 4.37.38.

Alinda Dingshoff zwom nog de zware 200m vlinderslag en kwam daar twee keer, series en finale, in heel verschillende races tot een tijd die boven haar beste tijd lag.

Maik en Mirthe zwommen beide de 50m schoolslag en daar kun je echt zien dat het beide aan wedstrijdritme ontbreekt wat vooral bij de 50m nummers naar voren komt.

Lastig voor zwemmers om na zes maanden weer een wedstrijd te gaan zwemmen terwijl je nog niet volop traint en maanden geen wedstrijden gehad hebt.

De hoop is er dat de zwemmers nu weer meer wedstrijden kunnen gaan zwemmen.

Deze week hebben ze een rustweek, school wordt opgestart en de hele zomer is er door getraind, niet erg om even rustig aan te doen.

Zaterdag gaan de junioren/jeugd zwemmers naar Amersfoort om daar een wedstrijd te zwemmen, waarna alle trainingen weer worden opgepakt en we hopelijk aan een nieuw seizoen kunnen beginnen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen