Eerste competitieoverwinning vrouwen Hollandscheveld

Na een niet zo lekkere start van het seizoen, smachten de dames van Hollandscheveld naar een overwinning. Om dat te bewerkstelligen hoefden ze ditmaal niet zo ver te reizen. In Kerkenveld was namelijk VVAK hun tegenstander. Ook bij VVAK zijn ze na twee competitie nederlagen wel weer toe aan een overwinning. Dat betekende dus ook dat zij Hollandscheveld niets cadeau zouden geven. De 1-3 overwinning was dan ook verdiend.

Doordat beide trainers elkaar en beide elftallen ook redelijk goed kennen, zou het zomaar eens een tactisch schaakspel kunnen gaan worden. De eerste helft zou uiteindelijk doelpuntloos eindigen, maar dat zegt niets over de wedstrijd. Het was op zich best boeiend om naar te kijken. Beide ploegen wisten elkaar goed in balans te houden. In aanvallend opzicht was Hollandscheveld wel wat beter, maar in balbezit waren ze vrij snel de bal steeds weer kwijt. VVAK wist daarentegen de bal wel lekker rond te spelen, maar kwamen voor het doel stootkracht te kort. Dit kwam met name naar voren toen zij na ongeveer een kwartier spelen een terechte penalty kregen. Er leek echter besluitenloosheid bij het aanwijzen van de strafschoppenneemster. Wellicht wist Kaili Su, de keepster van Hollandscheveld, hier wat vertrouwen uit te halen, want zij wist de strafschop uitstekend te blokkeren. Deze strafschop was de grootste kans op scoren in de eerste helft. Zoals gezegd was Hollandscheveld in aanvallend opzicht wat sterker. Dit kwam mede door het goede opjagen van Jolanda Hamstra, dit leverde regelmatig onverwachts balbezit op echter resulteerde dat niet in doelpunten.

Totaal andere wedstrijd in tweede helft

De tweede was dan weer een totaal andere wedstrijd. Binnen een kwartier wist Hollandscheveld een voorsprong van drie punten te pakken. Het eerste doelpunt lag al na vier minuten spelen in het netje. Het was Sabrina van Nuil die de score wist te openen met een mooie doorbraak. Drie minuten later stond zij aan de basis van de 0-2. Dit maal wist zij Shanya Koster in stelling te brengen die daarmee de score wist de verdubbelen. Maar vooral het laatste doelpunt van Hollandscheveld zal nog lang herinnert worden. Claudia Duinkerken kon met de bal langs de zijlijn een behoorlijk eind opkomen. En of het nou een voorzet was of niet, ze wist de bal mooi voor het doel te slingeren. De keepster van VVAK werd echter verblind door de zon en verkeek zich zodoende volledig op de bal. Die wonderbaarlijk in het doel belande. Enigszins verbaasd over het doelpunt, werd deze welkome verassing uiteraard gevierd. VVAK wist echter nog wel wat terug te doen en met nog twintig minuten te spelen wisten zij de 1-3 te scoren. Hierna was het eigenlijk ook weer gedaan met het voetbal. Hollandscheveld voelde dat ze de buit binnen hadden en dat zag je ook terug in het spel. Er kwamen weer meer slordigheden in het spel. Maar VVAK wist hier echter niet van te profiteren. De 1-3 betekent de eerste overwinning van het seizoen voor de Oranje-Zwarte dames. De volgende competitiewedstrijd moet helaas even op zich laten wachten. Pas op 22 oktober staat de volgende wedstrijd gepland en ditmaal tegen JVZ uit Zuidwolde.