Sport

Een sterk deelnemersveld tijdens de Zwarte Dennencross

– Op zaterdag 18 november 2023 vond de Zwarte Dennencross plaats. Er startte een erg sterk deelnemersveld, waaronder enkele nationale toplopers. Bovendien gaven de omstandigheden het echte crossgevoel; regen, modder en herfstblaadjes. Er waren genoeg hardlopers van HAC’63 die de strijd aan durfden te gaan met de concurrenten en met de elementen.

De jeugd

Milan Steenbergen nam deel aan de 1250 meter cross. Hier werd hij negende bij de ‘Jongens 10-12 jaar’. Rafael Ruisch liep dezelfde afstand, maar hij deed mee bij de ‘Jongens 13-15 jaar’. Ook hij werd negende in zijn categorie. Bij de ‘Meiden 13-15 jaar’ waren er twee podiumplaatsen voor HAC’63. Tara Benjamins behaalde het zilver in 4:35 minuten. Jip Scholing werd derde in 4:38 minuten. Beide meiden liepen minder dan 10 seconden Staphorst achter de winnares. Lieke Snoeken, Myrthe Wolting en Daphne Veuger liepen ook goed mee in deze categorie. Ze werden respectievelijk zesde, achtste en tiende in 4:51 minuten, 5:02 minuten en 5:06 minuten.

De vijf kilometer

De vijf kilometer bestond uit één grote ronde. Er waren afwisselend bredere en smallere bospaden. Door de gevallen bladeren kon je soms de boomwortels niet goed zien. De vele bochten maakten het extra afwisselend. Bij de ‘Dames 40+’ werd Margriet Westrik knap vijfde. Ze had 24:02 minuten nodig voor haar ronde door het bos. Bij de ‘Dames 50+’ miste Wil-Inge Hulzebos net het podium. Ze werd vierde in 26:42 minuten. Bij de ‘Mannen 50+’ was er wel een podiumplaats. Lamko Hulzebos werd tweede in deze categorie. Karel Prins werd hier knap zevende in 21:43 minuten. Bij ‘Mannen 40+’ werd Berend Jan Nijmeijer 29e in 29:40 minuten. En bij de ‘Mannen 60+’ maakte Lukas Hulzentop de top tien compleet.

De tien kilometer

De deelnemers aan de tien kilometer liepen twee keer de grote ronde. Meerdere nationale toplopers stonden aan de start. Nationaal kampioen Tom Hendrikse pakte de winst. Erik Leusink liep een erg snelle tijd, namelijk 33:09 minuten. Hij werd hier slechts vijfde mee bij de ‘Mannen senioren’; om aan te geven hoe hoog het niveau was! Remco Kat liep sterk. Hij werd zeventiende in 39:43 minuten. Paul Hulzentop werd 44e. Bij de ‘Mannen 40+’ was het hele podium voor HAC’63; Harm-Jan Marten, Erwin Akkerman en Martijn Croon. Ze finishten in 36:11 minuten, 36:40 minuten en 38:59 minuten. Jeroen Doesburg werd zevende in een tijd net boven de 40 minuten. Bij de ‘Mannen 50+’ mistte Aard van der Vinne net het podium. Harry Prins finishte als 25e. Bij de ‘Mannen 60+’ won Rob van de Graaf. Hij finishte net boven de 41 minuten. Jans Berghuis liep een mooie tijd van 50:33 minuten. Bij de ‘Dames senioren’ was Andrea Deelstra, een Olympische topsporter, iedereen te snel af. Voor Laura Prins was zilver vandaag het hoogst haalbare. Dit lukte met een tijd net binnen de 40 minuten. Naamgenoot Laura Batterink pakte de winst bij de ‘Dames 50+’ in 43:46 minuten. Hier finishten Marian Booijink en Manon vos als zevende en negende. Zo heeft iedereen genoten van het modderige crossparcours!

Deze cross was tevens de tweede wedstrijd van de Vechtdal crosscompetitie. Meerdere atleten van HAC’63 staan nu virtueel op het podium in de eigen categorie. Nog drie crossen te gaan!

Foto: H. Prins (Podium 10 kilometer ‘Mannen 40+’)

Tekst: L. Prins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen