Sport

Discgolf een opbloeiende sport in Hoogeveen

Hoogeveen – Disc Golf wordt gespeeld zoals het traditionele golf. In plaats van het slaan van een bal gebruikt de speler een disc, om vanaf de tee richting de metalen basket te werpen. Het doel van het spel is om elke hole in zo min mogelijk worpen te behalen. De speler die het minst aantal worpen nodig heeft gehad voor de course is de winnaar. Disc golf is niet leeftijdsgebonden, niet seizoensgebonden en het is een goedkope en laagdrempelige sport.

Disc Golf, van totaal een totaal onbekende sport naar twee courses in  Noord Nederland én Nederlands Clubkampioen.

Disc Golf Noord-Nederland werd in 2016 opgericht door Wieger Jansma en Jelmer Douwstra, met als doel het groeien van de sport Disc Golf in (Noord-Nederland. Dit doen ze door middel van het ontwikkelen van nieuwe Disc Golf courses in Noord-Nederland, het verkopen van discs, het verhuren van discs en het organiseren van uitjes. De liefde voor de sport is daarbij hun grootste drijfveer. Nog voor de officiële oprichting van het bedrijf werd de eerste (pilot)course van Noord-Nederland gerealiseerd, in het stadspark Groningen. Kort daarna de eerste disc golf course in Drenthe in het Steenbergerpark in Hoogeveen.

Op 26 maart 2017 werd in Hoogeveen de eerste Disc Golf Course van Drenthe feestelijk geopend. Het initiatief voor de course kwam van Dhr. Offerein van de Albert Heijn in winkelcentrum de Weide. In Duitsland kwam hij in aanraking met de sport en was hier dermate enthousiast over dat hij het initiatief nam om dit ook in het Steenbergerpark te realiseren. Zodoende kwam hij in aanraking met Disc Golf Noord Nederland. Na een aantal gesprekken met Dhr. Offerein en de gemeente hebben zij een 15 hole course ontworpen waarvan elke hole gesponsord is door ondernemers uit Hoogeveen. Een complete disc golf course met informatieborden en teesigns. Alles wat je van een professionele disc golf course mag verwachten. Ook lanceerde AH Offerein een spaaractie
waarmee men kon sparen voor een eigen disc en in samenwerking met Citypark Flyers werden er een aantal clinics georganiseerd. De eerste disc golf vereniging van noord nederland werd vrij snel na de installatie van de pilot in Groningen opgericht. Dankzij de aanleg van de course in Hoogeveen en daarmee de toename van nieuwe disc golf liefhebbers, groeide de disc golf vereniging Citypark Flyers binnen een paar maanden uit tot de leukste maar ook grootste disc golf vereniging van Nederland met meer dan 40 leden uit heel Noord Nederland en zelfs daarbuiten. Er worden speeldagen georganiseerd voor de landelijke disc golf competitie, Grow the Sport evenementen en de kersverse vereniging wist het eerste jaar na oprichting direct Nederlands clubkampioen te
worden!

Samenwerking De Beestenbult IVN en Steenbergerpark

Daarnaast ontstonden er ook mooie samenwerkingen tussen de verschillende organisaties rondom het park. Meer dan eens kon de vereniging terecht bij Kinderboerderij de Beestenbult en haar fantastische gastvrije medewerkers wanneer er evenementen georganiseerd werden en andersom stonden de leden van de Citypark Flyers klaar om te helpen tijdens de NL-doet dagen. Ook weten de vereniging, IVN en Steenbergerpark Leeft elkaar inmiddels te vinden om samen leuke dingen op te zetten en te organiseren in het park.

Vernieuwing

Een jaar na de opening werd er een verzoek ingediend om de teepads (afworpplekken) te verbeteren. De 4 tegels per hole voldeden ,zoals verwacht, niet aan de wensen van de vele disc golfers en in samenspraak met de gemeente zijn er met behulp van groot aantal leden van de vereniging en materiaal van Kinderboerderij de Beestenbult nieuwe teepads van beton aangelegd. Hierdoor heeft de disc golf course een nóg professioneler karakter gekregen .Er wordt goed gebruik gemaakt van de course en hij wordt zelfs met regelmaat bezocht door duitse disc golfers die speciaal naar Hoogeveen afreizen om er een lekker dagje te disc golfen.

Bij Kinderboerderij de Beestenbult is recent, in samenwerking met Disc Golf Noord Nederland, een wandrek komen te staan vol professionele disc golfproducten. Men kan dus nu voor discs, starter setjes en disc golf tassen terecht bij de Beestenbult welke direct aan de course gelegen is. Blijf dus niet binnen zitten maartrakteer jezelf op een mooie disc, kom naar het prachtige Steenbergerpark en ga disc golfen!

Kijk voor meer informatie over disc golf op
Discgolfnoordnederland.nl en Cityparkflyers.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen