De Schout/Kluin Schilderwerken wint eerste thuiswedstrijd

Hoogeveen – De darters van Superleague De Schout/Kluin Schilderwerken hebben het verlies in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen goed gemaakt met een ruime overwinning in de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. In het eigen Café de Schout was het team onder leiding van Johnny Smand met 7-3 te sterk voor Café Kremer.
Ondanks dat de bezoekers niet op volledige oorlogssterkte waren, deelden zij wel het eerst tikje uit. Tijdens de Round Robin ging het namelijk gelijk op waardoor een allesbeslissende leg nodig was om te bepalen wie het eerste punt van de wedstrijd zou pakken. Uiteindelijk gooide Jamie Kelder namens Kremer 74 uit op bulls eye om zo de bezoekers uit Vroomshoop op voorsprong te zetten.
In de eerste singlepartij kwam Kremer dichtbij de 2-0, maar Bert Jan Mulder wist in een beslissende leg de thuisploeg toch op gelijke hoogte te zetten. Debutant Robert Tebbes toonde vervolgens zich al aardig thuis te voelen bij de Hoogeveners. Met 4-0 won hij van Jacob Brink. Bertin Blokzijl was niet opgewassen tegen Jamie Kelder. Wesley Kranghand won namens De Schout/Kluin Schilderwerken wel overtuigend van Bennie Gerrits en zette de Hoogeveners halverwege op een 3-2 voorsprong.
Tijdens de koppelpartijen werd het verschil tussen beide teams pas echt duidelijk. Met hoge finishes, zoals 156 door Dennis van der Ende leverde De Schout/Kluin Schilderwerken in vier partijen slechts 1 leg in en legde daarmee beslag op de overwinning. Invaller Martijn Meinen verloor namens De Schout/Kluin Schilderwerken de laatste solopartij nog van een andere invaller Bart Blokhuis, waarmee de eindstand werd bepaald op 7-3.

Over twee weken speelt De Schout/Kluin Schilderwerken opnieuw een thuiswedstrijd. Op 19 oktober is De Vrijbuiter uit Apeldoorn de tegenstander in Café de Schout. De eerste pijlen worden dan om 13:00 naar het bord geworpen.