Sport

De Schout/Kluin Schilderwerken deelt punten

Hoogeveen – De darters van Superleagueteam De Schout/Kluin Schilderwerken zaterdag gelijk gespeeld tegen Legend Reen Sneek. In de afsluitende solo stelde Bert Jan Mulder namens het Hoogeveense team een punt veilig door de beslissende leg naar zich toe te trekken.

In de Round Robin ging de strijd gelijk op. De Schout/Kluin Schilderwerken nam in het begin een kleine voorsprong, maar leverde deze aan het eind toch weer in. In een alles beslissende leg nam een sterk spelende Hans de Vries het op tegen Gijsbert van Malsen. De Vries kwam met 2 140 scores achter elkaar terug in de leg en wist uiteindelijk ook de beslissende dubbel te gooien.

In de eerste singlepartij ging De Vries meteen door met legs winnen. Wederom tegen Van Malsen werd het 4-1 en kwam De Schout/Kluin Schilderwerken op een 2-0 voorsprong. Mulder en Dennis van der Ende konden de voorsprong niet vergroten en verloren hun singlepartijen. Robert Tebbes zorgde er wel voor dat De Schout/Kluin Schilderwerken halverwege het voordeel had door Theo de Jong met 4-2 te verslaan.

In de koppelpartijen wilde het thuisteam de winst proberen veilig te stellen. De eerste partij werd dan ook overtuigend met 3-0 gewonnen, onder het genot van de gehaktballen van Drentsche Vleeswaren uit Geesbrug, door De Vries en Mulder. Echter gingen de andere drie partijen allemaal naar bezoekers uit Sneek. Hiermee stelden zij in ieder geval een punt veilig.

Mulder moest namens De Schout/Kluin Schilderwerken alsnog een punt veilig stellen. In een spannende partij tegen Van Malsen kwam het tot een beslissende leg die Mulder succesvol wist af te sluiten. Hiermee delen beide teams de punten.

De Schout/Kluin Schilderwerken stijgt door het gelijke spel wel een plek op de ranglijst ten koste van Kremer. Aanstaande zaterdag speelt het team een uitwedstrijd in Heerde tegen de Makkers van Wilma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen