De Moriaan te sterk voor Café de Schout

Hoogeveen – Na de eerste overwinning van het seizoen is Superleague team Café de Schout er niet in geslaagd hier een tweede zege aan toe te voegen. In het eigen café was de Moriaan met 7-3 te sterk.

Tijdens de Round Robin nam het team uit Kampen al snel een voorsprong. Café de Schout deed een dappere poging om terug te komen, maar dit was niet genoeg. Met 5-9 ging het eerste punt naar de bezoekers.

In de eerste single was Bertin Blokzijl namens Café de Schout niet opgewassen tegen Patrick Peters. Bert Jan Mulder en Jan Kats brachten de wedstrijd weer in evenwicht door hun singlepartijen wel te winnen. Martijn Meinen kwam in zijn singlepartij tegen Arnoud Daalmeijer echter tekort, waardoor de Moriaan met een kleine voorsprong de koppelpartijen in ging.

Tijdens de koppelpartijen kwam het verschil tussen beide teams duidelijk naar voren. Ondanks dat Michail Mulder bij de thuisploeg aan de oche verscheen in plaats van Blokzijl kon niet voorkomen worden dat de Moriaan alle koppelpartijen wist te winnen. Tijdens de laatste solo van de wedstrijd deed Jan Kats namens Café de Schout nog wel iets terug door Evert van Pijkeren met 4-0 te verslaan.De volgende wedstrijd van Café de Schout is op 15 december uit tegen de Planeet uit de Krim