Sport

De inschrijving voor de Erflandenrun is geopend

Hoogeveen – Op 10 mei 2023 staat de Erflandenrun weer op het programma. Deze hardloopwedstrijd gaat op woensdagavond door woonwijk de ‘Erflanden’. De lopers hebben keuze uit verschillende afstanden. Het is een geschikte en leuke loop voor zowel de recreatieve als de wedstrijdloper. Doormiddel van voorinschrijving weet u zeker dat u een startnummer bemachtigt voor dit mooie evenement. Ook na-inschrijving op de dag zelf is mogelijk.

De Erflanderun wordt georganiseerd door een groepje enthousiaste vrijwilligers en hardloopfanaten, die regelmatig bijeenkomen om de loop zo goed mogelijk voor te bereiden. Veel bewoners uit de wijk, die zelf niet meelopen, zullen langs de kant staan om de lopers een welverdiend applaus te bezorgen. Het startschot zal meerdere keren te horen zijn, want er staan verschillende afstanden en categorieën op het programma.

Om 18 uur wordt er afgetrapt met ‘Mini Kidsrun (600m)’, geschikt voor de jongens en meisjes tot en met 6 jaar. Om 18:15 uur start de ‘Kidsrun (1 km)’, waar de kinderen in meerdere leeftijdscategorieën tegen elkaar strijden:  t/m 8 jaar, t/m 10 jaar en t/m 12 jaar. De jongens en meisjes lopen ieder in een aparte klasse. De nummers 1, 2 en 3 zullen een prijs ontvangen, dus er zal een uitgebreide prijsuitreiking komen. Om 18:30 uur zal nogmaals één kilometer worden gelopen, want dan start de G-loop.
De ‘Kidsrun (2 km)’ is geschikt voor de oudere kinderen, maar jonge kinderen die liever wat verder lopen mogen natuurlijk ook voor deze afstand kiezen. De prijzen worden verdeeld in de categorieën: jongens t/m 12 jaar, meisjes t/m 12 jaar, jongens t/m 15 jaar en meisjes t/m 15 jaar.

Verder is er keuze uit de 5 of 10 km. Op de 5 km zullen ook ‘Framelopers’ van start gaan. Deze atleten bewegen zich voort in een frame. De ‘Framerunners’ zorgen vaak voor snelle tijden. Zij zullen dan ook eerder van start gaan.  Het startschot voor de 10 km klinkt om 19:15 uur en voor de 5 km om 19:35 uur.  Al met al een mooie loop aan het begin van de lenteavond. Zo ben je nog op tijd thuis om de rest van de avond op de bank na te genieten van de geleverde inspanning.

Je kunt jezelf nu al online inschrijven. Zo heb je een mooi doel om naar toe trainen. De online voor-inschrijving staat open tot 26 april 2023. Ook is het mogelijk om meerdere deelnemers in één keer in te schrijven. Dit is erg leuk, als jullie bijvoorbeeld met een (deel van jullie) sportteam, collega’s, familie of vrienden deel willen nemen. Dit betekent niet dat jullie verplicht met elkaar moeten lopen. Natuurlijk kun je wel gezellig bij elkaar blijven lopen, maar eenieder mag de eigen snelheid aanhouden. De tijden worden apart geregistreerd, want de startnummers gaan op naam. Dus wie wordt de snelste van jullie groepje? Of misschien beland je zelfs wel op het podium, waar ook meerdere categorieën gehuldigd zullen worden. Kijk voor meer informatie op www.erflanden.com . Hopelijk zien we u op 10 mei 2023 aan de startlijn! Of langs de kant om de lopers aan te moedigen! foto: Janneke Masselink

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen