Sport

De hardloopshirts voor de Hoogeveense Cascaderun 2019

Hoogeveen – Ook dit jaar wacht iedereen in spanning het ontwerp van de hardloopshirts voor de Cascaderun af. Wat voor design is er dit jaar gehanteerd? Voor welke kleuren zijn er gekozen? Het is zoals altijd weer een ontwerp geworden dat de lopers met trots kunnen dragen op 14 april.

Presentatie
Dit jaar worden de vier modellen op een vrachtwagen afgebeeld. Deze zal woensdag 13 februari rond 17:00 worden voorgereden bij Distrivers. Hier kan iedereen de shirts in hun volle glorie aanschouwen. Michael Ham , eigenaar van KoHa designs, is tevreden met het design. “Het shirt is echt herkenbaar. Het shirt is Hoogeveen.”

Velden van nevel
De shirts dragen een bijzonder thema met zich mee, namelijk herkenbaarheid. Op het shirt zijn ‘Velden van nevel’ van, inmiddels overleden, Rudi van Wint te zien. Deze kunstwerken zijn ontworpen om de entrees van Hoogeveen herkenbaarder te maken. De shirts voor de Hoogeveense Cascaderun staan dan ook symbool voor een baken van en voor Hoogeveen. Daarnaast is het een eerbetoon aan de kunstenaar. De erven van Rudi van Wint hebben hartelijk toegestemd voor het gebruik van de beelden tot betrekking van het shirt.

Alle kleuren van de…

De herkenbaarheid van het shirt zit hem in de achterkant. De kunstwerken langs de snelwegen in Hoogeveen zijn in de avonduren verlicht in allerlei kleuren, eveneens de shirts. Regenbogen staan symboliek voor bescherming, hoop en herkenbaarheid; dat de lopers dit alles mogen ontvangen tijdens de loop. De kinderen krijgen dit jaar een extra duwtje in de rug; letterlijk! Op de shirts voor de kinderen staat een gekleurde hand afgebeeld. “Dit was een ingeving van Gemeente Hoogeveen” aldus Michael Ham. Alles komt samen in de shirts, net zoals de lopers op zondag 14 april 2019.
Inschrijven kan nu nog, doe het hier. Foto: Roelof Jonker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen