Darters de Schout volgend seizoen weer in Superleague

Hoogeveen – De darters van Superleagueteam Café de Schout zijn ook volgend jaar weer actief in de landelijke dartscompetitie. Na een wisselvallig seizoen moest het team zich via een promotie/degradatiewedstrijd verzekeren van een plekje in de Overgangsklasse A van het seizoen 2019-2020. Tegen SL Team de Karre deden de Hoogeveners dit op overtuigende wijze: 6-0 winst.

In de Round Robin moesten de bezoekers uit Tuk de zenuwen duidelijk van zich afspelen. Dat dit voor Café de Schout niet gold, liet Bert Jan Mulder wel zien door in zijn eerste leg van de wedstrijd meteen te openen met een 12-darter en een 121 finish. Uiteindelijk pakten de Hoogeveners het eerste punt met 9-4.

Vervolgens nam Hans de Vries het in de eerste single op tegen Patrick Berghuijs. Mede door een fraaie 136 finish gooide De Vries zich naar een 4-2 overwinning. Mulder liet er helemaal geen gras over groeien en stootte met 4-0 door. Martijn Meinen liet zijn klasse zien tegen Jan Pieter van der Vegt. Op een breekpunt in de wedstrijd wist Meinen er een verpulverende 167 finish uit te persen waarmee Café de Schout een 4-0 voorsprong nam. In de laatste singlepartij was Wesley Kranghand met 4-1 te sterk voor Kevin Veenstra.

Aangezien de barbecue al flink begon te smeulen, was het zaak voor Café de Schout de wedstrijd zo snel mogelijk in het slot te gooien. Met uitblinkers Mulder en de Vries lukte dit dan ook overtuigend in de eerste koppelpartij waardoor De darters van Café de Schout ook volgend jaar weer te bewonderen zal zijn in de Overgangsklasse A. Een puike prestatie van een avontuur dat op het allerlaatste moment in september van het voorgaande jaar werd aangegaan.

Het team wil haar sponsoren ontzettend bedanken voor alle steun. Te weten Café de Schout, Schildersbedrijf Kluin, DD-Sport, Marco Systeemplafonds, Bolkenstein Infrastructuur, Dak& Gevel Reiniging Noord, Gieten Olie, AH Offeren, Bouwkundig Dienstverlening M van Essen, Transport Bedrijf J Steenbergen, Gepa Darts, Pechhulp.nl, Rentcars.nl, Autobedrijf Heuvelland, De Glazenwasserij, Kiri Casino Bowling Center, Drentse Vleeswaren Geesbrug en De Jongens Hoogeveen Kleding voor mannen. Op het laatste moment besloten jullie je te verbinden aan ons dartteam en onze dank daarvoor is bijzonder groot. Wij hopen ook volgend seizoen samen met jullie de volgende stap naar de top van de Overgangsklasse A te kunnen zetten. Wilt u ook samen met Superleagueteam Café de Schout verder groeien? Informeer naar de mogelijkheden bij Johnny Smand via [email protected].

Daarnaast is het dartteam ook haar supporters, die zowel thuis als uit aanwezig zijn geweest, bedanken voor alle steun het afgelopen seizoen. Hopelijk kunnen we ook volgend seizoen weer op jullie steun rekenen.

Daarnaast willen we onze fervente lezers van de wedstrijdverslagen bedanken. Zonder jullie zou het zonde van onze tijd zijn geweest. We hopen dat jullie ze volgend seizoen met net zo veel plezier zullen lezen.