Sport

Darten: Café de Schout wint degradatiekraker

Hoogeveen – In de laatste wedstrijd van het jaar 2018 wist Superleagueteam Café de Schout belangrijke zaken te doen in de strijd tegen degradatie uit de Overgangsklasse A. In het eigen café werd de hekkensluiter Café op de Hoek met 7-3 verslagen. 
Café de Schout met Bertin Blokzijl, Bert Jan Mulder, Wesley Kranghand en Michael Pit in de basis. Voor Pit was dit zijn debuut in de Superleague. Tijdens de Round Robin werd duidelijk welke belangen op deze wedstrijd stonden. Aan beide kanten werden veel dubbels gemist en kon de tegenstander profiteren. Uiteindelijk was een beslissende leg nodig om te bepalen welk team het eerste punt van de wedstrijd zou pakken. Namens het thuisteam wist Wesley Kranghand de beslissende dubbel eerder te vinden dan opponent Erik van der Roest en zette hij Café de Schout op voorsprong.

In de eerste singlepartij van de wedstrijd kon Wesley Kranghand de voorsprong niet verdubbelen. Deze keer was Van der Roest wel duidelijk te sterk: 4-1. In de tweede single tussen Michael Pit en Martijn Klasens bleken de dubbels ook het grootste struikelblok te zijn. In de beslissende leg van de wedstrijd stonden beide spelers op dubbel 1. Het was Pit die ‘mad house’ uiteindelijk als eerste wist te raken en zo het Hoogeveense team weer op voorsprong zette. In de volgende single kon Bert Jan Mulder moeilijk in zijn spel komen. Herman Goedhart nam namens de bezoekers uit Appingedam snel een 3-0 voorsprong. Echter wist Mulder het tij op tijd te keren en draaide hij de wedstrijd met zeer sterk spel snel om en wist hij uiteindelijk toch nog met 4-3 te winnen. De laatste single ging ook naar de Hoogeveners door een 4-3 overwinning van Bertin Blokzijl op Henri Leeuwerke.

Tijdens de koppelpartijen was het Kranghand en Mulder die de punten voor Café de Schout veilig stelden. Zij wonnen hun koppelpartijen met 3-1 en 3-2. Pit en Blokzijl verloren helaas hun koppelpartijen ondanks enkele matchpijlen tegen Van der Roest en Leeuwerke. In de afsluitende solopartij kwam een herhaling tussen Pit en Klasens. En hoe het ook kan, ook deze wedstrijd kwam in de laatste beslissende leg op de dubbel aan. Wederom was het Pit die de dubbel als eerste kon raken en zo de eindstand op 7-3 zette.

Door deze overwinning stijgen de Hoogeveense darters naar de achtste plek op de ranglijst en staat het voor het eerst dit seizoen buiten de gevarenzone. De volgende wedstrijd voor Café de Schout staat gepland op 19 januari. Dan wordt in Markelo gespeeld tegen Toornsmit. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen