Dames van Kwiek denderen door

De handbaldames van Kwiek hadden vandaag de favorieten rol tegen Unitas uit Rolde dat terug te vinden is op een voorlaatste plaats. Dat is ook weer eens een nieuw gevoel dit seizoen waarin het de eerste wedstrijden het wachten op de punten was. De afgelopen 4 wedstrijden werden maar liefst 7 punten bij elkaar gehandbald.

De meiden begonnen wat zenuwachtig en waren niet beweeglijk genoeg in de aanval. De doelpogingen werden slordig afgerond of zonder overtuiging. In de verdediging liep het ook niet zoals men wilde. Nadat de coach zowel in de aanval als de verdediging wat wijzigingen doorvoerde begon de Kwiek trein te lopen. Snelle breaks omdat de bal onderschept werd en goed uitgespeelde aanvallen nadat de Hoogeveense meiden de aanval hadden aangepast naar een 4-2 systeem met 2 cirkels.
Van 6-8 achter ging de teller in tien minuten naar 13-9 ruststand.
In de rust werden de afspraken nogmaals doorgenomen en de Kwiek show ging rustig verder in de tweede helft. Breaks, snelle aanvallen, onderscheppingen en zelfs een lobje over de keepster heen waren ingrediënten die de meegereisde supporters als beloning voorgeschoteld kregen.
Met een eindstand van 28-18 konden de dames weer twee punten bijschrijven. Het rechter rijtje wordt nu stevig aangevoerd door Kwiek en de aanval op het linker rijtje is geopend.
Volgende week de laatste wedstrijd van 2018. De dames ontvangen om 19:30 uur in de Valkenlaan de dames uit Vries.