Dames Kwiek verliezen in Zwartemeer

Op zondag 29 januari 2023 speelden de dames van Kwiek in Zwartemeer. Na een week hard trainen was het vertrouwen gegroeid en waren de dames gebrand op een paar winstpunten. Corine Bijl schoot voor Kwiek uit de startblokken. Op training was er aandacht besteed aan het passeren van de verdediging en dit wierp gelijk haar vruchten af. Hurry-up scoorde vervolgens via de linkerbouwster.

Zo bleven Kwiek en Hurry-up elkaar gedurende de eerste helft elkaar opvolgen.  Na een stand van 7-7 kon Hurry-up voor het eerst de leiding nemen naar een stand van 9-7. Kwiek liet dit niet gebeuren en kon via Marije Popping uiteindelijk weer gelijk maken. Nienke Vrieling zorgde via een break-out zelfs weer voor een voorsprong. De eerste helft duurde net 1 minuut te lang waardoor Zwartemeer net voor tijd toch nog tot scoren kwam en de dames gingen rusten met een 12-12 gelijke stand. Het begin van de tweede helft kende hetzelfde beeld als de eerste helft. Dan stond Kwiek voor en dan stond Hurry-up weer voor. Vooral Corine Bijl, of te wel razende roeland, beukte zich door de oranje muur van Zwartemeer. Door een twee minuten tijdstraf aan de kant van Kwiek liep Zwartemeer uit naar 19-16. Esmee Kolk kon nog iets terig doen voor Kwiek door vanuit het midden keihard te schieten. De aansluitingstreffer werd alleen niet gevonden. Kwiek keek tegen ontzettend veel strafworpen aan die makkelijk werden uitgedeeld door de scheidsrechter. Hierdoor raakte Kwiek geërgerd. Alles wat de dames deden werd bestraft met een penalty tegen. Keepster Daniëlle Bodegraven wist er heel knap nog 2 uit te houden maar dit gat konden de Hoogeveense niet meer dichten. De dames verlaten Zwartemeer zonder punten en verliezen met 27-21