Dames Kwiek overtuigd in Westerbork

De dames van Kwiek mochten 29 oktober 2022 een keer op zaterdagavond spelen. Normaliter spelen de dames veelal op zondag, dus dit was een leuke afwisseling in het programma van de dames. De dames van Wijster/Westerbork nemen in de competitie het voortouw met een eerste plaats. Kwiek stond na 3 wedstrijden op de derde plek. Ook de Kwiek dames willen graag klimmen op de ranglijst, dus een overwinning is dan zeer welkom.

Omdat Westerbork zeer goed af te rijden is vanaf Hoogeveen en omdat dames 2 voorafgaand een wedstrijd speelde, was er veel Hoogeveens publiek! Keepster Daniëlle Bodegraven startte de wedstrijd ontzettend sterk. Zij begon direct met een goede stop. Daniëlle Bodegraven heeft dit niveau overigens de gehele wedstrijd vastgehouden. Via onder andere Nienke Vrieling en Marije Popping kon Kwiek al snel een gaatje slaan. Marije Popping kon net als haar zus, Linnet Popping gemakkelijk over de statische verdediging van S.V.W.W. schieten. Ballen vlogen links en rechts in de hoeken van het doel. Hierdoor liep de stand snel op naar 3-9. Het spel van de Hoogeveense was op een goed tempo. Door de stops van de keepster kon Kwiek snel omschakelen naar de aanval om ook via break-outs te scoren. Zoals Esmee Kolk die vanuit de verdediging de bal van de aanvallers kon onderscheppen en een het hele veld over kon om vervolgens te scoren. Het rustsignaal klonk in het voordeel voor Kwiek bij 7-14. Coach Bert Popping keek tevreden terug op de eerste helft, alleen moest er aan gedacht worden dat de overwinning nog niet binnen was. Er moest geconcentreerd gespeeld worden ondanks de grote voorsprong. Ballen die makkelijker gescoord zijn in de eerste helft komen bij Kwiek in de tweede helft vaak niet vanzelf. Marloes Oort liet S.V.W.W. zien dat Kwiek de punten meer verdiende en scoorde vanuit de rechterhoek met een stuit langs de keeper. Vooral de opbouwrij van Kwiek kwam in de tweede helft gemakkelijk tot scoren. De cirkelloopsters van Kwiek kregen veel ruimte om ruimtes te trekken voor de aanvallers. Speelsters zoals Linnet Popping kon hierdoor de verdediging een aantal keren passeren. Dichterbij dan 3 punten verschil, bij 20-23, is S.V.W.W niet geweest. De dames van Kwiek pakten hierna het tempo weer goed op en Corine Bijl scoorde de laatste treffer voor Kwiek. Zij schoot vanuit stand vanaf de rechteropbouw en scoorde! De wedstrijd eindigde in een 21-26 stand in het voordeel van Kwiek. Volgende week zijn de dames een weekend vrij, wel gaan zij weer druk trainen om zich voor te bereiden op de wedstrijd van 12 november 2022. Deze spelen zij weer op zaterdagavond maar deze keer in Stiens.