Dames Hollandscheveld spelen voor Sinterklaas

Apeldoorn – De dames van Hollandscheveld zitten in een goede flow. Negen punten uit de laatste drie wedstrijd geeft hen vertrouwen en heeft er voor gezorgd dat ze naar boven kunnen kijken. Dit weekend troffen ze in ZVV’56 een concurrent die net als Hollandscheveld zich steviger in het middensegment wil vestigen.

ZVV begon sterker aan de wedstrijd, maar wisten de kansen die ze kregen niet te benutten. Toch kwamen zij na 10 minuten spelen op een 1-0 voorsprong. Marion Nijeveen werkte per ongeluk de bal in eigen doel, maar met nog 80 minuten speeltijd kon de ploeg van Henry Strijker hier niet al te lang bij stil staan. Gedurende de eerste helft werd Hollandscheveld ook steeds sterker en begonnen de kansen ook te komen. Maar pas op slag van rust lukte het de dames om tot scoren te komen. Clubtopscoorder Sabrina van Nuil werd door Elleke Snippe in de loop aan gespeeld waardoor zij recht op de keepster af kon lopen. De 1-1 die zij vervolgens maakte was ook zeer verdiend.

Na rust kwam ZVV eigenlijk gelijk weer op voorsprong en tot overmaat werd er vijf minuten later weer een eigen goal gemaakt door een speelster van Hollandscheveld. Ditmaal was het Keepster Kaili Su die vanuit een corner de bal ongelukkig in eigen goal werkte. Lang kon ZVV van het verschil van twee doelpunten niet genieten. Twee minuten later schoot Marjolein Korenhof de bal in het goede doel en daarmee kwam de stand op 3-2. Met nog ruim een half uur te spelen hebben de dames nog ruim voldoende tijd over om naar de gelijkmaker te zoeken. De volgende goal werd ook inderdaad gemaakt door een speelster van Hollandscheveld, maar wederom verdween deze in eigen goal. Ditmaal was het Hilde Benning die ongelukkig de bal in eigen doel kopte. Hollandscheveld bleef wederom veerkracht tonen en wist via Sabrina op een 4-3 te komen.

Maar lang konden de dames niet genieten van deze stand, want twee minuten later lag de bal al weer aan de andere kant in het net. De 6-3 die daarop volgde komt voort uit een dubieuze beslissing van de scheidsrechter die door liet spelen nadat Hilde Benning na een houdgreep werd tegen gehouden. Gevolg daarvan was dat ZVV vrij baan naar de goal van Kaili had. Voor de overtreding die zij vervolgens maakte, gaf de scheids resoluut een penalty. Het was overigens niet de eerste keer dat ZVV zich vergreep aan speelster van Hollandscheveld, de hele wedstrijd trok de tegenstanders de kleding van het lijf en de scheidsrechter stond dit zonder consequenties gewoon toe. Het was daarom ook niet verassend dat de irritaties hierdoor toenamen en er een opstootje ontstond nadat ZVV wederom een speelster van Hollandscheveld vast hield. Als gevolg hiervan werd de trainer van Hollandscheveld buiten de boarding gestuurd. Vanaf dat moment was het eigenlijk al gedaan en dat de 7-3 vervolgens nog viel doet er eigenlijk niet toe.