Comeback De Schout/Kluin Schilderwerken niet voldoende

Heerde – De darters van Superleagueteam De Schout/Kluin Schilderwerken zijn er afgelopen zaterdag niet in geslaagd punten over te houden aan het duel met Makkers van Wilma. Na een 4-1 achterstand kwam het Hoogeveense team knap terug tot 4-4, maar was het het thuisteam die uiteindelijk toch de punten in eigen huis hield: 6-4.

In de Round Robin ging De Schout/Kluin Schilderwerken voortvarend van start en nam uiteindelijk een 6-3 voorsprong. Echter kon niet voorkomen worden dat de zes daaropvolgende legs allemaal naar de Makkers van Wilma gingen, waarmee zij het eerste punt van de wedstrijd binnensleepten.

In de eerste singlepartij deed Bert Jan Mulder echter meteen iets terug door met 4-3 te winnen van Sven Groen. Robert Tebbes lukte dit net niet tegen Vincent Kamphuis. Hij verloor met 4-3. Dennis van der Ende en Wesley Kranghand verloren vervolgens beide met 4-1, waardoor de Makkers van Wilma halverwege comfortabel de wedstrijd leidden.

In een poging om het tij te keren besloot De Schout/Kluin Schilderwerken een dubbel wissel toe te passen. Bertin Blokzijl en de van een blessure teruggekeerde Jan Kats zorgden voor nieuwe energie en brachten samen met Mulder en Tebbes de stand weer in evenwicht door de eerste 3 koppelpartijen te winnen. In de laatste koppelpartij konden Blokzijl en Mulder er helaas niet definitief overheen gaan. In de eerste twee legs werden cruciale dubbels gemist, waardoor de Makkers in een zetel werden gebracht voor de eindoverwinning.

In de afsluitende solo nam Mulder het wederom op tegen Groen in een uiterste poging toch een punt mee terug te nemen naar Hoogeveen. Ondanks drie 180-scores was Groen dit keer een maatje te groot, waardoor De Schout/Kluin Schilderwerken met 6-4 de wedstrijd verliest.