Sport

Clash tussen Hoogeveen zaterdag en ZZVV

Streekderby’s zijn altijd wedstrijden om naar uit te kijken. Zeker als er ook nog iets op het spel staat. Dat is zaterdag in het duel tussen Hoogeveen zaterdag en ZZVV zeker het geval. ZZVV zou de tweede periodetitel kunnen behalen, terwijl Hoogeveen er alles aan zal doen om de tweede plaats op de ranglijst te behouden.

Achilles 1894 heeft inmiddels al twee periodetitels op zak. De nummer twee in de strijd om de tweede periodetitel neemt deze automatisch over. ZZVV heeft hiervoor de beste papieren. Bij winst tegen Hoogeveen is men hier zo goed als zeker van. Alleen SCD’83 zou theoretisch op doelsaldo nog kunnen passeren, maar de ploeg uit Dedemsvaart heeft op dit moment een doelsaldo van -1, terwijl ZZVV op +11 staat.
Voor Hoogeveen zou het beter zijn als Nieuwleusen de periodetitel zou pakken. Dan zou Hoogeveen namelijk zo goed als zeker zijn van een plek in de nacompetitie. De beste geklasseerde ploeg op de ranglijst neemt immers de eerste periodetitel van Achilles 1894 over. Kortom, er is de ploeg van trainer Edward Sabandar alles aan gelegen om te winnen. Het behoudt zo de tweede plaats en geeft Nieuwleusen alsnog een kans om ZZVV voorbij te gaan. Ook Klazienaveen en Avereest zijn nog niet helemaal kansloos in de strijd om de tweede periodetitel.
De achterstand van ZZVV op Hoogeveen in de reguliere ranglijst bedraagt negen punten. De ploeg van trainer Herman Schonewille kende een matige competitiestart, maar is sinds 2 november ongeslagen. De laatste nederlaag dateert van 26 oktober en toen was Hoogeveen de tegenstander. In een gelijk opgaande wedstrijd trok Hoogeveen toen enigszins geflatteerd met 0-3 aan het langste eind.
Vorig seizoen won Hoogeveen overtuigend met 5-0, terwijl het duel een seizoen eerder in 1-1 eindigde.

De wedstrijd begint zaterdag om 14.30 uur.

Hoogeveen zondag speelt een dag later in Leidschendam een uitwedstrijd tegen RKAVV. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur.

Op de foto een fragment uit de wedstrijd van eerder dit seizoen (Foto: Albert Stegeman).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen