Sport

Café de Schout speelt gelijk in Markelo

Markelo – De darters van Café de Schout hebben tegen Toornsmit uit Markelo met 5-5 gelijk gespeeld. Het Hoogeveense team wist na een 5-3 voorsprong niet de volle buit mee terug te nemen naar Hoogeveen.

Tijdens de Round Robin moesten de Hoogeveners nog een beetje wakker worden. Al snel werden de eerste 6 legs ingeleverd door het missen van een groot aantal dubbels. Uiteindelijk werd de Round Robin met 9-3 verloren.

Toch was Café de Schout aardig warm gedraaid tijdens de eerste legs van de wedstrijd, want in de singlepartijen ging het al een stuk beter. Bert Jan Mulder wist dan ook met 4-1 te winnen van Henry Smit. Hans de Vries was eveneens met 4-1 te sterk voor zijn tegenstander en Wesley Kranghand wist in een zeer spannende partij Martijn Soomers in de laatste leg van de partij achter zich te laten. Zo stond Café de Schout halverwege met 3-2 voor.

Ondanks dat Toornsmit twee wissels doorvoerde, stelde Café de Schout in de koppelpartijen een punt veilig met het koppel Mulder en De Vries. Zij wisten achtereenvolgens met 3-1 en 3-0 te winnen. Wesley Kranghand en Martijn Meinen konden dit helaas niet waardoor de stand voor de laatste solopartij 5-4 in het voordeel van Café de Schout was.

In de laatste solopartij moest Mulder het opnemen tegen Soomers om alsnog de drie punten veilig te stellen. Dit lukte echter niet. Soomers schoot uit de startblokken namens Toornsmit met goede scores en finishes en liet dit niet meer los. Binnen no-time won Soomers met 4-0 en deelden beide teams de punten.

Concurrent SLT De Planeet won haar wedstrijd wel waardoor Café de Schout nu samen met hen de een na laatste plaats deelt. Een punt daarboven staat nu De Moriaan. Komende zaterdag speelt Café de Schout alweer de volgende wedstrijd. Dan gaat het dartteam op bezoek in Sneek bij The Legend. Een tegenstander waar de Hoogeveners goede herinneringen aan hebben, want eerder dit seizoen werd in het eigen café de eerste overwinning van het seizoen behaald tegen de Friezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen