Café de Schout en SLT de Planeet delen punten na spannende partij

De Krim – In een wedstrijd waarvan voortijd bekend was dat het dicht bij elkaar zou liggen, leek Superleagueteam Café de Schout er uiteindelijk met de winst vandoor te gaan. Echter wist SLT de Planeet dit te voorkomen in de laatste solopartij en werden de punten gedeeld: 5-5.

Vanaf de eerste legs in de Round Robin liet Café de Schout meteen zien waarvoor het naar de Krim was afgereisd, namelijk drie punten. Het Hoogeveense team startte scherp en nam al snel een 3-0 voorsprong. Jelle Wachtmeester kon het ritme van de Schout breken door de eerste leg voor de Planeet op het scorebord te zetten met een knappe 160-finish. De legs ging vervolgens over en weer naar beide teams, waardoor er na 16 legs een tussenstand van 8-8 op het bord stond. In een beslissende leg moest bepaald gaan worden welk team het eerste punt van de wedstrijd zou pakken. Namens Café de Schout werd Hans de Vries naar voren geschoven. Hij wist de beslissende leg te winnen van Wachtmeester en bracht de bezoekers zo op een 1-0 voorsprong.

In de eerste singlepartij kon Hans de Vries de goede vorm meteen doorzetten. Tegen Martin Bos keek De Vries weliswaar al snel tegen een 2-0 achterstand aan, maar door goed spel wist hij dit snel om te buigen in een 4-2 overwinning. Vervolgens was het de beurt aan Bert Jan Mulder die in een spannende partij Frank Andringa met 4-2 aan de kant wist te zetten. Wesley Kranghand verloor vervolgens van Jelle Wachtmeester en Martijn Meinen was niet opgewassen tegen Armando Slotboom waardoor de tussenstand uitkwam op 2-3.

In de eerste koppelpartij moesten Kranghand en Meinen zien te voorkomen dat SLT de Planeet de stand weer helemaal gelijk zou trekken. Dit lukte echter niet, want Wachtmeester en Slotboom waren duidelijk een maatje te groot in deze partij. Vervolgens konden De Vries en Mulder in de volgende twee koppelpartijen Café de Schout weer op voorsprong brengen. En dit deden zij ook. Beide koppelpartijen werden gewonnen waarmee een punt veilig gesteld werd. Maar de bezoekers uit Hoogeveen wilden uiteraard meer. Met frisse kracht Bertin Blokzijl in het team werd geprobeerd in het laatste koppel samen met Kranghand alvast een gooi te doen naar de volle buit. Helaas waren zij niet opgewassen tegen Martin Bos en de tijdens de koppelpartijen ingevallen Marcel Foekens: 4-5.

In de afsluitende solopartij zou dus bepaald moeten worden of Café de Schout alsnog de drie punten mee naar Hoogeveen kon nemen of dat de punten toch gedeeld zouden worden. Hans de Vries moest het wederom opnemen tegen Jelle Wachtmeester en dit werd een ware thriller. Beide spelers wisten de triple 20 makkelijk te raken en tot 2-2 werd er niets afgestaan. In de vijfde leg die De Vries mocht beginnen, werden een aantal dubbels gemist door De Vries. Wachtmeester wist te profiteren met een 71-finish op dubbel 2. Toch vocht De Vries knap terug in de leg die daarop volgde en zette beide spelers weer op gelijke hoogte. De beslissende leg van de partij werd uiteindelijk toch gewonnen door Wachtmeester, waardoor hij een punt redde voor SLT de Planeet en de einduitslag op 5-5 uitkwam.

Door dit gelijke spel blijven beide teams dichtbij elkaar staan op de ranglijst en stijgt Café de Schout zelfs een plekje op de ranglijst naar de een na laatste plaats. Aanstaande zaterdag speelt het Hoogeveense team in het eigen café tegen de nieuwe hekkensluiter Café op de Hoek. Dan zal wederom geprobeerd worden de drie punten veilig te stellen en afstand te nemen van de concurrentie. Deze wedstrijd start dan om 13:00 uur in Café de Schout.