Breukelman & Strijker Testimonial: feest der herkenning en waardig afscheid

Hoogeveen – HZVV heeft tijdens de Familiedag op gepaste wijze afscheid genomen van Erwin Breukelman en Frank Strijker. De twee boegbeelden, die zijn gestopt na gezamenlijk meer dan 500 duels in HZVV 1 gespeeld te hebben, zagen hun eigen ‘testimonial’ uitdraaien op een waar doelpuntenfestijn. Na 2×30 minuten op het hoofdveld van HZVV was Team Breukie net iets sterker dan Team Freekie: 7-5. Al was de uitslag deze middag uiteraard bijzaak. 

Een feest der herkenning, zo ervaarde het publiek afgelopen zaterdag (7 juli) de afscheidswedstrijd. Speciaal voor deze gelegenheid trokken diverse (oud-)spelers van HZVV 1, onder wie de gebroeders Eshuis, Erwin Mulderij, Arjan Kleine, Pim de Jonge, Rob van der Sleen, Vincent Tigelaar, Alex Zomer en Jan Hup, de voetbalschoenen aan. ‘Breukie’ (2) en ‘Freekie’ (3) pikten hoogstpersoonlijk een aantal treffers mee, maar de grootste smaakmaker was Hidde Streutker. De keeper van HZVV 1 kreeg van de coaches Karlo Meppelink, Flip Vellinga, Gert van Duinen en Harold Brunsting de kans om zich als veldspeler te onderscheiden en – getuige zijn vier goals – greep hij die met beide handen aan.

Publiekswissel

Vlak voor het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Henry Duinkerken kregen Erwin Breukelman en Frank Strijker een publiekswissel. Onder een klaterend applaus verlieten de twee hoofdrolspelers voor het laatst in wedstrijdtenue, met respectievelijk nummer 3 en nummer 11 op de rug, het hoofdveld van HZVV.

Overladen met cadeaus

Johan Massier (voorzitter HZVV), Reinier de Boer (voorzitter De Rood Witten) en Jan Stam (interim-voorzitter HZVV Onderneemt) kwamen in hun toespraak superlatieven tekort richting Erwin Breukelman en Frank Strijker. Na een mooi dankwoord van het afzwaaiende tweetal, dat werd overladen met cadeaus, stortten de aanwezigen zich in het feestgedruis rond de bbq, die traditiegetrouw de afsluiting vormt van de jaarlijkse Familiedag bij HZVV.

“HZVV is al 25 jaar een belangrijk deel van mijn leven”

“Vorige maand, na de degradatie uit de hoofdklasse, liep ik met de tranen in de ogen het sportpark af. ‘Dit was het dan’, dacht ik. Desondanks kijk ik met heel veel plezier terug op mijn periode bij HZVV. Ik denk dat maar weinig spelers kunnen zeggen dat ze drie keer kampioen zijn geworden met een eerste elftal. HZVV is een fantastische club met geweldige mensen. Deze afscheidswedstrijd is daar een bewijs van. Ik ga HZVV zeker missen”, aldus ‘Breukie’. Bij deze woorden sloot ‘Freekie’ zich aan. “HZVV is al 25 jaar een belangrijk deel van mijn leven. Ook nu ik ben gestopt als speler, zal ik nog regelmatig te vinden zijn op de club.”

TEAM BREUKIE: Stefan Boxma, Roy Jurgens, Erwin Breukelman, Alex Zomer, Maurice Mulderij, Erwin Mulderij, Stefan Benjamins, Arjan Kleine, Pim de Jonge, Rob van der Sleen, Jordi Beeksma, Jan Hup, Marco Hollak.

TEAM FREEKIE: Ferry Oostra, Bastiaan Blenkers, Vincent Tigelaar, Jasper van der Stouw, Dennis Galema, Hidde Streutker, David Eshuis, Yannick Manusiwa, Edward Eshuis, Willem-Jan van Dijken, Frank Strijker, Marlon Luchtenberg, Jos Fidom.

Scheidsrechter: Henry Duinkerken
Assistent-scheidsrechters: Wilfred Poeste, Anton Spitse & Henk Spitse
Teammanager: Jantinus Mulder
Verzorger: Harm Pronk
Wedstrijdsponsoren: HZVV Onderneemt en Pand3&40
Foto’s: © Jochem van de Weg