Besher Mousa valt in de prijzen op NK

Hoogeveen – Besher Mousa is in het paasweekend met een achtste plaats in de prijzen gevallen bij het NK Schaken tot en met 10 jaar. Een knappe prestatie. De eerste dag liet Besher erg goed spel zien, terwijl hij op de tweede dag veerkracht toonde.

 

Het toernooi vond zoals gebruikelijk in Tilburg plaats. Op de eerste dag speelde Besher de ene goede partij na de andere. Hij wist vier van de vijf wedstrijden te winnen met mooi spel. De enige nedelaag was tegen de koploper na die eerste dag. Besher zelf stond derde.

 

De eerste partij van de tweede dag ging weer erg goed, maar net op het moment dat hij zijn tegenstander mat wilde zetten, verloor hij zijn dame en daardoor de partij. Direct daarna moest Besher tegen de als eerste geplaatste speler. De emoties zaten nog hoog en Besher verloor ook deze partij. Gelukkig was er daarna een pauze. Besher herstelde zich goed in deze pauze en wist 1,5 punt uit de laatste twee partijen te halen. Daarmee werd hij achtste en won naar eigen zeggen de mooiste beker ooit.

 

Anders jeugdschakers waren paaszaterdag actief in Damwoude. Hugo Roeten wist hier derde te worden in zijn groep.

 

Foto

Besher Mousa voor het begin van een van zijn partijen.