Besher Mousa speelt leerzaam NK

Hoogeveen/Tilburg – Besher Mousa is er niet in geslaagd om een gooi te doen naar de Nederlands titel schaken tot en met 10 jaar. Dat was ook geen wonder want Besher was met zijn 7 jaar een van de jongste deelnemers en speelde voor het eerst zo’n groot toernooi. Toch heeft Besher laten zien dat hij in de toekomst een serieuze kans maakt op een Nederlandse titel.

 

Het hoofddoel van dit toernooi was plezier maken en veel leren. Wanneer er twee of drie potjes zouden worden gewonnen was dat mooi meegenomen. Wat dat betreft was het toernooi op alle fronten meer dan geslaagd.

 

De trainer van Besher, Jeroen Bottema, was zeer tevreden over de prestaties van zijn pupil. ‘Besher heeft tijdens dit toernooi laten zien langer de tijd te nemen voordat hij een zet doet. Daar hebben we veel op getraind. Een aantal keer heeft hij pech gehad. Dan speelde hij een hele goede partij en stond gewonnen, maar zag op het laatst een tegenaanval over het hoofd, waardoor hij toch nog verloor. Dat is helemaal niet erg. Daar leert Besher alleen maar van. Wanneer Besher deze foutjes niet meer maakt en ook nog sterker wordt, kan hij de komende jaren zeker een gooi naar de titel kunnen doen.’

 

Besher mag nog 3 jaar meedoen aan dit NK in een ouder leeftijdsklasse meedoen. In juni volgt nog het NK in zijn eigen leeftijdsklasse.

 

Op de foto Besher Mousa in actie.   Foto Ad Bruijns